Το Κολοσσαίο της Ρώμης μέσα σε 9.036 κυβάκια

Κι όμως γίνεται!

Ποιος θα φανταζόταν πως ο Κολοσσαίο της Ρώμης, ένα από τα μεγαλύτερα ρωμαϊκά έργα και αμφιθέατρα της αρχαιότητας, θα μπορούσε να απεικονιστεί τρισδιάστατα μέσα σε χιλιάδες τουβλάκια! Κι όμως γίνεται και οι απανταχού συλλέκτες και μοντελιστές δε θα χάσουν την ευκαιρία να το αποκτήσουν.

Ένα από τα μεγαλύτερα σετ της παρουσιάζει η γνωστή δανέζικη εταιρεία παιχνιδιών, με διαστάσεις 27 εκατοστά ύψος, 52 εκατοστά πλάτος και 59 εκατοστά βάθος. Το σετ, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 27 Νοεμβρίου, ανήμερα της Black Friday, επιτρέπει με 9.036 κυβάκια μίμηση της μεγαλοπρεπούς αρχιτεκτονικής του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου.

Όσοι «χτίσουν» το Κολοσσαίο μπορούν με ακρίβεια να αναπαραστήσουν το ιστορικό κτίσμα: τις 80 ενισχύσεις στις κερκίδες των θεατών – τον ακριβή αριθμό του πρωτοτύπου – ενώ τρεις διαφορετικοί τύποι χρωματιστών κύβων αποδίδουν το πέρασμα του χρόνου πάνω από το ηλικίας σχεδόν δύο χιλιετιών τοπόσημο. Αναπαρίστανται επίσης και οι τρεις διακριτοί όροφοι του Κολοσσαίου, καθένας από τους οποίους είναι διακοσμημένος άλλος με κολώνες δωρικού ρυθμού, άλλος με ιωνικού και άλλος με κορινθιακού. Το σετ είναι τόσο ακριβές που δείχνει και τις δύο πλευρές του κτίσματος, τη νότια που έχει φθαρεί λόγω διάφορων σεισμών και φυσικών καταστροφών και την πιο πλήρη βόρεια πλευρά.

«Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα ήταν να εκφράσω τον μνημειακό χαρακτήρα του Κολοσσαίου με κυβάκια» εξομολογήθηκε, μιλώντας στο Designboom, ο Σλοβένος αρχιτέκτονας και σχεδιαστής του σετ Rok Žgalin Kobe. «Ας ελπίσουμε ότι, μέσω της εμπειρίας κατασκευής του μοντέλου, ο κόσμος θα παρακινηθεί να μάθει περισσότερα για το πρωτότυπο», ευχήθηκε.

Image: instagram @newelementary


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here