Σούπερ μάρκετ: Αυτό είναι το νέο ωράριο – Δείτε πώς λειτουργούν


Σούπερ μάρκετ: Η απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει τεθεί σε ισχύ σε όλη την Επικράτεια έχει επηρεάσει και το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ…

Οι πολίτες για ακόμη μία φορά, οφείλουν να προσαρμοστούν στις νέες αλλαγές που αποφάσισε η πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα, καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων:

– Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, mini market, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20.30.

– Ειδικά, για τις υπεραγορές τροφίμων (super market) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20.30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

– Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

Τα προϊόντα που δεν θα βρίσκουμε πλέον στα ράφια

Περιορισμούς στην πώληση βιομηχανικών ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης έθεσε από την Τετάρτη στα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets) κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να διασφαλίσει ισορροπία και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.

Σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει:

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σεβόμενο τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, για τις συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού που δημιουργούνται εν μέσω των περιοριστικών μέτρων, από την πώληση από τα σούπερ μάρκετ βιομηχανικών ειδών που δεν είναι πρώτης ανάγκης, την ώρα που τα αντίστοιχα ανταγωνιστικά καταστήματα έχουν κλείσει με κρατική εντολή, αποφάσισε να απαγορεύσει κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων την πώληση των ειδών αυτών με λιανική πώληση από τα σούπερ μάρκετ προσπαθώντας να εξασφαλίσει ισορροπία και ισονομία στην αγορά.

Στόχος μας όταν τελειώσει όλος αυτός ο εφιάλτης είναι να είμαστε όλοι εδώ με υγιείς επιχειρήσεις και εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας.

Έχει έλθει η ώρα να συνεννοηθούμε πολιτισμένα για να πάμε όλοι μαζί μπροστά».

Οι ΚΑΔ

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B’ 4946/10-11-2020), η οποία ισχύει από τις 11 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 π.μ. έως και τις 30 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6.00 π.μ., απαγορεύεται κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων στα καταστήματα και τις υπεραγορές τροφίμων (super markets) να πωλούν, με εξαίρεση το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα εξής προϊόντα υπό τους κατωτέρω Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων:

  • Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, περιφερειακές μονάδες υπολογιστών και λογισμικού (ΚΑΔ 47.41),
  • τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (ΚΑΔ 47.42),
  • εξοπλισμό ήχου και εικόνας (ΚΑΔ 47.43),
  • κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα (ΚΑΔ 47.51),
  • χαλιά, κιλίμια και επενδύσεις δαπέδου και τοίχου (ΚΑΔ 47.53),
  • ηλεκτρικές οικιακές συσκευές (ΚΑΔ 47.54),
  • έπιπλα, φωτιστικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης – εξαιρούνται ανταλλακτικά (π.χ. λαμπτήρες), σάρωθρα για οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.35), καθώς και σκούπες και βούρτσες για την οικιακή καθαριότητα (ΚΑΔ 47.59.58.37) (ΚΑΔ 47.59),
  • βιβλία (ΚΑΔ 47.61),
  • παιχνίδια (ΚΑΔ 47.65),
  • ενδύματα, με εξαίρεση τα καλσόν (ΚΑΔ 47.71.71.43) (ΚΑΔ 47.71),
  • υποδήματα δερμάτινα είδη (ΚΑΔ 47.72).

Κλειστά όσα άνοιγαν τις Κυριακές

Την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).

Η συγκεκριμένη διάταξη αφορά εμπορικά καταστήματα που λειτουργούσαν προαιρετικά τις Κυριακές και συγκεκριμένα:

α) τα εμπορικά καταστήματα που έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα,

β) να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise),

γ) να μην λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» («shops-in-ashop») και να μην βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα («outlet»), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ