Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη: Φωτιές, οδοφράγματα και μολότοφ έξω από το ΑΠΘ (vids+pics)

Κουκουλοφόροι έσπασαν θρανία, έβαλαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα – Πέταξαν μολότοφ προς τα ΜΑΤ και στον προαύλιο χώρο του Παλαί Ντε Σπορ – Μικρή ομάδα κινήθηκε προς τη ΔΕΘ – Κλειστή και στα δύο ρεύματα η Εγνατία – Έκαψαν αμερικανική σημαία στην πορεία για το Πολυτεχνείο.

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα, μετά την πορεία για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου και επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς, πετώντας επίσης βόμβες μολότοφ.

Παράλληλα, περίπου 30 άτομα βγήκαν από τους χώρους του Ιδρύματος και έβαλαν φωτιά σε θρανία, πίνακες και άλλα αντικείμενα.

thessaloniki copy

Την ίδια στιγμή μια μικρή ομάδα κινήθηκε προς τη ΔΕΘ και άναψε μικρή εστία φωτιάς με πλαστικά στην πύλη εμπορίου της Έκθεσης.

Η οδός Εγνατία παρέμεινε κλειστή και στα δύο της ρεύματα.

thessaloniki2

Επεισόδια ξεκίνησαν και κοντά στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, στην οδό Εγνατία και συγκεκριμένα μπροστά στο Παλαί Ντε Σπορ.

Κουκουλοφόροι που μπήκαν στη Σχολή μετά το τέλος των διαδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αφού έσπασαν αντικείμενα κι έστησαν οδοφράγματα, πέταξαν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Έκαψαν την αμερικανική σημαία και έσπασαν βιτρίνες

Έξω από το Αμερικανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή, κατέληξε η πρώτη πορεία που ξεκίνησε από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, για την 45η επέτειο από την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν μέλη του Συνδέσμου Εξορισθέντων – Φυλακισθέντων Αντιστασιακών, ενώ ακολούθησαν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Όταν η πορεία έφτασε μπροστά από το Προξενείο, διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην πορεία κινήθηκαν μέσω της Αριστοτέλους προς την Εγνατία και κατέληξαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
Σύμφωνα επίσης με το seleo, φθορές προκάλεσαν άγνωστοι σε καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πορείας που γίνεται από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και από αντιεξουσιαστές στο κέντρο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες που βρίσκονται στην οδό Τσιμισκή.

vitrina2

Πηγή: thestival, seleo


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here