Σακκά Λοιμωξιολόγος Σωτηρία: Ζούμε δραματικές στιγμές


Σακκά Λοιμωξιολόγος Σωτηρία: Ζούμε δραματικές στιγμές. Στις δύσκολες στιγμές, που βιώνουν αυτό το διάστημα το προσωπικό των νοσοκομείων, αναφέρθηκε η  γιατρός, που μίλησε σήμερα σε πρωινή εκπομπή. Με μία γλαφυρή περιγραφή έστειλε στους πολίτες το μήνυμα για μεγαλύτερη επαγρύπνηση και προσοχή. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε: “Ακόμα και ολόκληρες οικογένειες βρίσκονται στους θαλάμους και νοσηλεύονται είναι από τα πιο δραματικά σκηνικά που ζούμε. Να έχουμε στους διπλανούς ή ακόμα και στον ίδιο θάλαμο γονείς με παιδιά… Είναι δραματικό ένα παιδί να βλέπει τον γονιό του να επιδεινώνεται η κατάσταση υγείας του, να χρειάζεται μεγαλύτερη μάσκα οξυγόνου. Ακόμα και να μαθαίνει ότι στον διπλανό θάλαμο έχει διασωληνωθεί ο πατέρας. Είναι δραματικό.”

“Έχει τύχει να νοσηλεύεται ζευγάρι που του ενός η κατάσταση είναι καλύτερη του άλλου και να μας λένε οι συγγενείς στα τηλέφωνα “μην  τους  πείτε τίποτα, αφήστε τον  έναν ή κάντε τον έναν να ζήσει.”. Μας έχουν τύχει πολύ δραματικά πράγματα. Έχει τύχει να πούμε “είσαστε καλά, βγαίνετε” αλλά δεν έχουμε πει ότι την ίδια ώρα είναι η κηδεία του συζύγου.”

Σε ερώτηση αν στις ΜΕΘ αντέχουν οι γιατροί ή χρειάζονται πιο πολύ χρόνο απάντησε: “Ευτυχώς δεν έχουμε γίνει Θεσσαλονίκη, γιατί δεν θέλω ούτε να φανταστώ τι γίνεται. Αλλά και η Αθήνα δείχνει αν και φαίνεται να είναι λίγο πιο ήρεμα τα πράγματα, ήδη εξαντλείται. Σκεφτείτε ότι εμείς εδώ στο ΣΩΤΗΡΙΑ που από το τίποτα γεννήθηκαν 50  κλίνες ΜΕΘ πλέον έχουμε φτάσει να είναι σχεδόν γεμάτες όλες. Αυτό έγινε μέσα σε λίγες εβδομάδες. Αν μέρα με τη μέρα αυξάνονται κατά  10 οι διασωληνωμένοι καταλαβαίνετε ότι  όσες ΜΕΘ και να γίνουν δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν όλοι αυτοί οι ασθενείς.  Ένα κρεβάτι ΜΕΘ δεν είναι μόνο ένα κρεβάτι. Είναι γιατροί, νοσηλευτικό και εξιδεικευμένο προσωπικό… είναι πολλά.”

 

Έκκληση απηύθυνε η γιατρός σε όλους εμάς: “Θέλω να παρακαλέσω να κάνετε λίγη υπομονή ακόμα γιατί  φαίνεται ότι αυτή τη φορά το lockdown δεν είχε τόσο άμεσα αποτελέσματα από την  προηγούμενη φορά. Δεν έχουμε  φτάσει στο όριο ασφαλείας.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ