Πανελλήνιες 2021: Προς μείωση της εξεταστέας ύλης λόγω του lockdown

Σκέψεις για μείωση της εξεταστέας ύλης στο υπουργείο Παιδείας – Τα δεδομένα που οδηγούν σε αυτή την απόφαση

Το lockdown και το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού φέρνει μείωση της εξεταστέας ύλης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2021. Προς σε αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας και αυτό γιατί δεν φαίνεται να είναι ορατό μέχρι στιγμής το άνοιγμα των Λυκείων.

Το ζήτημα που έχει προκύψει είναι ότι οι μαθητές δεν έχουν εξοικειωθεί με τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και γι αυτό πλέον τίθεται θέμα για το εύρος της εξεταστέας ύλης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι η τηλεκπαίδευση υποκαθιστά πλήρως τη διά ζώσης, ωστόσο τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν (έστω και περιορισμένης έκτασης και διάρκειας) δημιουργούν ασυνέχεια στο εκπαιδευτικό έργο. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται παρέμβαση. Χαρακτηριστικό είναι ότι στελέχη του υπουργείου ανέφεραν πως εάν τα γυμνάσια και τα λύκεια επαναλειτουργήσουν στα μέσα Δεκεμβρίου, θα χρειαστεί αναπροσαρμογή ύλης.

Έτσι εκτιμάται ότι η τελική αναπροσαρμογή δεν αποκλείεται να φτάσει να είναι στα περυσινά δεδομένα, όταν περιορίστηκε κατά 25% με 30%, ανάλογα με το μάθημα.

Αυτό εξυπηρετεί και την αποφυγή οργάνωσης διπλών Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς οι απόφοιτοι του 2020 που θα θελήσουν να ξαναδώσουν θα εξεταστούν σε μειωμένη ύλη. Αλλωστε και τον Μάιο (όταν επαναλειτούργησαν τα σχολεία στις 11/5) οι μαθητές λυκείου έκαναν επαναλήψεις της έως τότε διδαχθείσας ύλης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here