Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών


«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αντί να επιδοτεί την εργασία επιδοτεί την ανεργία» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωση που εξέδωσε απαντάει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, ο οποίος νωρίτερα σχολίασε την απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πει όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων.

Η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε κυβερνητικό εκπρόσωπο αναφέρει:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αντί να επιδοτεί την εργασία επιδοτεί την ανεργία. Αντί να παρέχει ουσιαστική οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και μικρούς επιχειρηματίες τους αφήνει αβοήθητους να πολλαπλασιάζονται τα χρέη τους.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αρνείται να αναλάβει εξ ολοκλήρου το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων. Και δεν υιοθετεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για καταβολή εισοδήματος έκτακτης ανάγκης σε οικογένειες που έχουν έστω και έναν άνεργο.

Αντί για όλα αυτά, με ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα έφερε στη Βουλή μια ελάχιστη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η οποία ισοδυναμεί με ψίχουλα για τα νοικοκυριά. Επιβαρύνει όμως σημαντικά τα προγράμματα στήριξης του ΟΑΕΔ, υπέρ εργαζομένων και ανέργων.

Στην πραγματικότητα από την μια τσέπη δίνει ελάχιστα και από την άλλη τσέπη παίρνει πολλά από όσους πλήττονται περισσότερο αυτή την εποχή.
Ο κ. Πέτσας ας αφήσει τους πανηγυρισμούς ότι δήθεν η κυβέρνηση αυξάνει τις αποδοχές των εργαζομένων. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε τραγική κατάσταση. Ας δουν την πραγματικότητα στην οποία την έχουν αφήσει οι πολιτικές τους να περιπέσει και ας υιοθετήσουν επιτέλους τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να προλάβουμε να σώσουμε ό,τι μπορεί να σωθεί, έστω και τώρα.»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ