Κορονοϊός: Γιατί πέφτουν τα κρούσματα στις πόλεις και όχι στην επαρχία


Να εξηγήσει το γεγονός ότι τα κρούσματα πέφτουν στα αστικά κέντρα και όχι στην επαρχία επιχείρησε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνος Δημόπουλος

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 «μια πιθανή εξήγηση είναι ο τρόπος εργασίας σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως εργοστάσια ή συγκομιδή ελιάς, όπου μπορεί να υπάρχει συνωστισμός και να δημιουργούνται εστίες».

Παράλληλα σημείωσε ότι μια δεύτερη εξήγηση μπορεί να είναι ότι στην περιφέρεια υπάρχει και μια αίσθηση ότι «εδώ δεν υπάρχει κορονοϊός»

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο «το στοίχημα είναι να κερδίσουμε μέρες, να μειώσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων, να μην πιεστούν άλλο τα νοσοκομείο, εωσότου έχουμε το εμβόλιο».

Άλλωστε, είπε, «έχουμε δεδομένα από τα λύματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ότι θα μειωθούν τα κρούσματα, οπότε ας κάνουμε υπομονή λίγες μέρες ή λίγες εβδομάδες».

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα του lockdown απάντησε ότι «η άρση των μέτρων θα είναι μερική και λελογισμένη» ξεκαθαρίζοντας ότι, «μέτρα όπως η μάσκα, οι αποστάσεις και ο αερισμός των κλειστών χώρων, είναι μέτρα που θα ισχύουν ακόμα κι όταν θα ξεκινήσει το εμβόλιο. Μέχρι να υπάρξει προστασία στο 90% του πληθυσμού, θα περάσει ένα εξάμηνο».

Σχολιάζοντας τις αντιρρήσεις που διατυπώνονται για τα εμβόλια, τόνισε ότι, η έγκριση από το FDA και το MDA αποτελεί εξασφάλιση αποτελεσματικότητας αλλά και ασφάλειας. «Όταν εγκριθούν τα συγκεκριμένα εμβόλια, δε θα χρειάζεται να υπάρχει δισταγμός για το αν θα τα κάνουμε ή όχι».

Εκτίμησε, τέλος, πως «όσο θα βλέπει ο κόσμος ότι οι διπλανοί του εμβολιάζονται, πιστεύω ότι τελικά θα πετύχουμε ένα σημαντικό ποσοστό εμβολιασμού».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ