Συλλήψεις μεταναστών στον Έβρο: Τους πρόδωσε ο παλμός της καρδιάς τους!

Τον περασμένο Αύγουστο η Ελληνική Αστυνομία είχε προμηθευτεί είκοσι πέντε συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών, οι οποίες είχαν κατανεμηθεί στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Πέλλας, Καστοριάς, Φλώρινας και Ιωαννίνων.

Όπως φαίνεται οι εν λόγω συσκευές είναι πολύ χρήσιμες στον Έβρο και βοηθούν κατά πολύ το δύσκολο έργο των αστυνομικών, καθώς την περασμένη Πέμπτη (15/11) οι καρδιακοί παλμοί ήταν αυτοί που πρόδωσαν τους πέντε μετανάστες που επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα κρυμμένοι σε φορτηγό.

Οι συσκευές αυτές περιλαμβάνουν εξελιγμένους αισθητήρες καρδιακών παλμών που εντοπίζουν την παρουσία οποιουδήποτε έμβιου όντος (ανθρώπου ή θηλαστικού ζώου) που βρίσκεται κρυμμένο σε κρύπτες επιβατικών οχημάτων, φορτηγών και εμπορευματοκιβωτίων όλων των ειδών.

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα 24ώρου λειτουργίας και μπορεί να ελέγξει μέχρι και τέσσερα οχήματα ταυτόχρονα. Είναι εξαιρετικά αξιόπιστο και πολύ εύκολο στη λειτουργία του, δηλώνει ο προμηθευτής, καθώς έχει οθόνη αφής που προσφέρει άμεσα και ακριβή αποτελέσματα σε μόλις 10 δευτερόλεπτα.

Να θυμίσουμε πως η προμήθεια των συσκευών συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (75% ευρωπαϊκή συμμετοχή, 25% εθνική) και εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος της χώρας μας για την ενίσχυση των ελέγχων των εξωτερικών συνόρων της χώρας.

Με πληροφορίες από e-evros.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here