Ριφιφί στο Νέο Ψυχικό: Το μοιραίο λάθος των δραστών στην «τέλεια ληστεία» – Τα νέα στοιχεία


Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προσπαθούν να εντοπίσουν τα λάθη που ενδεχομένως έχουν υποπέσει οι δράστες των διαρρήξεων των τεσσάρων θυρίδων με τα αμύθητα ποσά 

Το «κουβάρι» του μυστηρίου για το πώς οι δράστες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ριφιφί σε τέσσερις θυρίδες, σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες τράπεζες της Αθήνας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ψυχικού, αποσπώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και κοσμήματα αμύθητης αξίας, προσπαθούν να ξετυλίξουν οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που διερευνούν την υπόθεση, προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία για το πώς οι δράστες ενήργησαν και ποια βήματα ακολούθησαν, πριν ακόμα πραγματοποιήσουν την ληστεία, βάζοντας στο «μικροσκόπιο» κάμερες ασφαλείας αλλά και άτομα που είχαν πρόσβαση στον χώρο. Επίσης «θολό» παραμένει το τοπίο σχετικά με το πότε τοποθετείτε το χρονικό της ληστείας, καθώς η ανεύρεση των σπασμένων θυρίδων έγινε σε ανύποπτο χρόνο.

Κρίσιμο ερώτημα που παραμένει είναι πώς και ποιες κλειδαριές παραβιάστηκαν, αφού σε κάθε θυρίδα υπάρχει η κλειδαριά του πελάτη και αυτή της τράπεζας. Ταυτόχρονα μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης αναμένεται να παίξουν και οι κάμερες, οι οποίες ερευνώνται για τις ύποπτες κινήσεις που έχουν «πιαστεί» κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά και το ποιοι έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Οι ιδιοκτήτες καταγγέλλουν πως μέσα από τις θυρίδες λείπουν κοσμήματα αμύθητης αξίας, εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και δεκάδες χρυσές λίρες. Το χτύπημα φαίνεται τόσο «στουμένο» που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από αυτό, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο της «εσωτερικής» πληροφόρησης.

Όλα ξεκίνησαν την προπερασμένη Παρασκευή όταν γυναίκα γνωστής οικογενείας της κοσμικής Αθήνας μετέβη στη θυρίδα που διατηρούσε στη τράπεζα του Ψυχικού. Η ίδια είχε με έκπληξη ότι μεγάλο χρηματικό ποσό είχε κάνει «φτερά» ενώ είχαν εξαφανιστεί και κοσμήματα τεράστιας αξίας.

Η καταγγελία προκάλεσε ανησυχία στην διεύθυνση της τράπεζας, η οποία διέταξε αμέσως αμέσως έρευνα σε τουλάχιστον 1.500 θυρίδες. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιαστεί ακόμα τρεις, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι κάτοχοί τους. Οι τελευταίοι ενημέρωσαν παρουσία της αστυνομίας ότι έχουν κλαπεί τεράστια χρηματικά ποσά, λίρες αλλά και κοσμήματα των οποίων η αξία δεν μπορεί να προσδιοριστεί.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ