120 δόσεις: Τι σκέφτεται το υπουργείο Οικονομικών για τη νέα ρύθμιση οφειλών


120 δόσεις: Το οικονομικό επιτελείο σκέφτεται, μάλιστα, στη νέα ρύθμιση να μπουν και χρέη που δεν αφορούν μόνο την περίοδο της πανδημίας.

Αυτό που προβληματίζει το ΥΠΟΙΚ είναι το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί νέα γενιά ληξιπρόθεσμων χρεών εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, οι οφειλές που συσσωρεύονται για να ξεκινήσουν να αποπληρώνονται τον Μάιο ανησυχούν την κυβέρνηση καθώς είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν σε 12-24 δόσεις βάσει της ειδικής ρύθμισης που έχει ψηφιστεί για τα χρέη της πανδημίας.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι οι αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που έχουν μετατεθεί για την άνοιξη του 2021 ανέρχονται σε 1,5 δισεκατομμύρια χωρίς σε αυτές να έχουν προστεθεί χρέη που δεν έχουν πληρωθεί και αφορούν τον φόρο εισοδήματος, τις νέες αναστολές που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες για τον μήνα Δεκέμβριο.

Οι σκέψεις που γίνονται στο κτήριο της οδού Νίκης είναι η ρύθμιση να είναι 100-120 δόσεων.

Σε κάθε περίπτωση και πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις που προβλέπονται για τις αρχές του νέου έτους προκειμένου να μην «παγώσουν» οι περιορισμένες πληρωμές που γίνονται σήμερα, θα ενημερωθούν οι θεσμοί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ