Ακσόι: «Βολές» στην Ελλάδα ότι αυξάνει την ένταση στη Μεσόγειο


Συνεχίζει η Άγκυρα να επιδίδεται στο blame game για την αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 10-11 Δεκεμβρίου όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος επιχειρεί να αλλάξει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Και η εικόνα δεν είναι άλλη από το ότι η Τουρκία δεν είναι ειλικρινής, αυθαιρετεί κι επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα με στρατιωτικά μέσα.

Το σχόλιο

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί αύξησης της τουρκικής στρατιωτικής δραστηριότητας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι έκανε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, την εξής δήλωση:

«Τα δημοσιεύματα σχετικά με αυτό το θέμα δεν αντικατοπτρίζουν καθόλου την αλήθεια. Αντιθέτως, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές στρατιωτικές ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, ανακοινώνοντας ότι θα εκτελέσει 24 στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο με 11 NAVTEX και 12 NOTAM που έχει εκδώσει από τις 20 Οκτωβρίου 2020.»

Ο κ. Ακσόι προσέθεσε:

«Η Ελλάδα είναι επίσης εκείνη που διατηρεί κλειστά τα κανάλια του διαλόγου σε στρατιωτικά ζητήματα, εμποδίζοντας την πρόοδο της πρωτοβουλίας για αποκλιμάκωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει στις συναντήσεις που προγραμματίστηκαν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ από τις 9 Οκτωβρίου 2020.

Η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα διμερή της ζητήματα με την Τουρκία, όχι εναποθέτοντας τις ελπίδες της για βοήθεια σε άλλους, αλλά στο τραπέζι με την Τουρκία, με διάλογο και συνεργασία».

«Κακομαθημένο παιδί η Ελλάδα»

Υπενθυμίζεται ότι χτες το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε:

«Η Ελλάδα, ως το κακομαθημένο τέκνο της Ευρώπης, αποσκοπεί στην πρόκληση κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας με βάσης τους (ελληνικούς) μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς περί των θαλασσίων συνόρων και του εναερίου χώρου.

Καμία κύρωση δεν πρόκειται ποτέ να κάνει την Τουρκία να απεμπολήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελόριζο ή τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων.

Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει διάλογο άνευ όρων με την Τουρκία το ταχύτερο δυνατό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ