Το σχέδιο της κυβέρνησης μέχρι το εμβόλιο – Οι ημερομηνίες για το άνοιγμα της αγοράς 

Εμβόλιο κορονοϊού:Το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς εν όψει των Χριστουγέννων είναι πια γεγονός, με «ποδαρικό» να κάνουν σήμερα τα εποχικά καταστήματα. Ο πυρετός συσκέψεων στο Μαξίμου συνεχίζεται, προκειμένου ο πρωθυπουργός σε συννενόηση με τους ειδικούς να οριστικοποιήσει τα βήματα για τη σταδιακή άρση των περιορισμών.

Και μπορεί η μείωση των κρουσμάτων δημιουργεί ανακούφιση, ωστόσο οι κρίσιμοι δείκτες της πανδημίας, όπως οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι να μην βελτιώνονται όπως θα περίμεναν οι ειδικοί έπειτα από ένα μήνα lockdown.

Κυβερνητικές πήγες επισημαίνουν πως τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, οι μετακινήσεις θα είναι περιορισμένες και έλεγχοι εντατικοί για την τήρηση των μέτρων. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους τα βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας θα είναι μικρά και θα εξασφαλίζουν πως δεν θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση στο επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς μετά τα εποχικά που ανοίγουν σήμερα, παίρνουν σειρά τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, που θα ανεβάσουν πιθανότατα ρολά την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

Στις 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα καταστήματα παιχνιδιών, τα βιβλιοπωλεία και τα ανθοπωλεία. Ειδικότερα για τα παιχνίδια, όταν θα επαναλειτουργήσουν, θα ανοίξουν όλα μαζί, μικρά και μεγάλα. Και αυτό διότι όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων «τα μεγάλα καταστήματα παιχνιδιών έχουν τεράστιο όγκο εμπορεύματος που επίσης έχει εποχικά χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο μέρος τους πωλείται κατά τη διάρκεια των εορτών».

Το επόμενο βήμα θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου με τα εμπορικά καταστήματα, κεντρικά ή συνοικιακά. Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα είναι τελευταία στην κλιμακωτή σειρά που θα ανοίξουν.

Για την επαναλειτουργία των δημοτικών κυρίως, καθώς επίσης των γυμνασίων και των λυκείων, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανατροπή στο κλίμα που την προσδιορίζει χρονικά από την νέα χρονιά.

Ανάλογη είναι η πρόθεση και για την εστίαση, αναλόγως πάντα πώς θα κινηθεί η πανδημία, ενώ μετά τους εμβολιασμούς αναμένεται η επιστροφή στην κανονικότητα για τα κέντρα διασκέδασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ