ΟΑΕΔ: Καταβλήθηκε το επίδομα και το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, φέτος, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά πραγματοποιήθηκε η προπληρωμή επιδομάτων και η πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων για το έτος 2020 από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, Ο ΟΑΕΔ επισημαίνει ότι σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, καταβλήθηκαν 101 εκατ. ευρώ για την προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας. Οι πιστώσεις θα εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν, καταβλήθηκε κατ’ ακρίβεια η προπληρωμή επιδομάτων ανεργίας σε 120.929 δικαιούχους, το Δώρο Χριστουγέννων σε 268.760 δικαιούχους και η ειδική παροχή προστασίας μητρότητας, όπως και το δώρο Χριστουγέννων σε 21.388 δικαιούχους μητέρες.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί, μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου 2021.

Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2). Για όσους επιδοτούμενους ανέργους έχουν υποχρέωση δήλωσης παρουσίας κατά το χρονικό διάστημα των προπληρωμών επιδομάτων, η προπληρωμή θα καταβληθεί, μετά τη δήλωση παρουσίας, η οποία γίνεται αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση (website).

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ