Συνέντευξη Μητσοτάκης: Έκκληση για τήρηση των μέτρων


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων, μίλησε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, για το πώς θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, πότε θα λήξει το lock down, αλλά και πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός.

«Θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι το λελογισμένο άνοιγμα που θα κάνουμε δε θα οδηγήσει σε ένα τρίτο κύμα», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι δεν είναι έτοιμος να δώσει λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει η αγορά, πράγμα το οποίο θα εξαρτηθεί από τα δεδομένα και κυρίως από την πίεση στο σύστημα υγείας. Ενώ σημείωσε ότι «για να κάνουμε τον μαζικό εμβολιασμό που θέλουμε θα χρειαστούν αρκετοί μήνες», διευκρινίζοντας πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η διασκέδαση και όχι τόσο τα εστιατόρια, καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αν με ρωτήσετε με το χέρι στην καρδιά, το πιο πιθανό είναι ότι (ενν. η νυχτερινή διασκέδαση) δε θα λειτουργήσει μέχρι να έχουμε μία μαζική ανοσία του πληθυσμού».

Φυσικά δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην περιβόητη φωτογραφία του στην Πάρνηθα λέγοντας πως «ήταν λάθος ότι φωτογραφήθηκα χωρίς μάσκα, όχι ότι πήγα για ποδήλατο», κάνοντας λόγο για στιγμές αναμελιάς. Ενώ στη συνέχεια, εξήγησε γιατί τα κρούσματα δεν έπεσαν όσο γρήγορα περιμέναμε, τονίζοντας ότι τα μέτρα δεν ακολουθήθηκαν με την ένταση και τη συνέπεια που θα θέλαμε, δηλώνοντας: «Βάζω τον πήχη πιο ψηλά για τον εαυτό μου, έκανα την αυτοκριτική μου, είναι πολύ σημαντικό το ατομικό παράδειγμα, ενοχλήθηκα όμως που μία στιγμή ανεμελιάς διογκώθηκε σε τόσο μεγάλο βαθμό».

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά ενοχλημένος για τη συζήτηση περί διπλών βιβλίων καταγραφής κρουσμάτων, τόνισε ότι αυτό είναι κάτι το οποίο υπονομεύει τους επιστήμονες που μας συμβουλεύουν, υπογραμμίζοντας ότι: «Είναι ψέματα ότι υπάρχει δεύτερο σύστημα καταγραφής. Ποτέ τα δεδομένα δεν είναι τέλεια, αλλά έχουμε καλά δεδομένα και με βάση αυτά παίρνουμε τις αποφάσεις μας. Τα ίδια δεδομένα βλέπουμε όλοι».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ