Κορονοϊός: Ξέφυγε η κατάσταση στη Σουηδία – Ολοταχώς για lockdown


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Σουηδία που στο πρώτο κύμα της πανδημίας απέφυγε το lockdown παρουσιάζει δραματική επιδείνωση στα επιδημιολογικά δεδομένα και είναι έτοιμη να υιοθετήσει πολύ αυστηρά μέτρα.

Ολοένα και χειρότερα γίνονται τα δεδομένα που αφορούν τον κορονοϊό στη Σουηδία. Η χώρα παρουσιάζει αυξημένα κρούσματα ενώ έφτασε τους 1.000 θανάτους μέσα σε έναν μήνα, αριθμοί που προφανώς και έχουν θορυβήσει την κυβέρνηση. Η Σουηδία ήταν μια από τις χώρες που απέφυγε τα σκληρά μέτρα από την αρχή της πανδημίας και υιοθέτησε τη θεωρία της «ανοσίας της αγέλης», όμως, τώρα φαίνεται πως οδεύει ολοταχώς για lockdown.

Στη χώρα ήδη έχουν αρχίσει και λαμβάνονται αυστηρά μέτρα, που θυμίζουν αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης, καθώς τα σχολεία κλείνουν, υπάρχει περιορισμός στην πώληση αλκοόλ και μείωση των συναθροίσεων που επιτρέπονται μέχρι οκτώ άτομα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες τονίζοντας «Μην πηγαίνετε σε γυμναστήρια, μην πηγαίνετε σε βιβλιοθήκες, μην διοργανώνετε δείπνα. Ακυρώστε τα», θέλοντας να δώσει στον κόσμο να καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Στελέχη της κυβέρνησης αναφέρουν πως η στρατηγική τους είναι μακροπρόθεσμοι και θεωρούν πως τα ήπια μέτρα θα τηρηθούν καλύτερα από τους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στη Σουηδία πλέον καλούνται οι κάτοικοι να βρίσκονται με όσους ζουν μαζί στην ίδια στέγη και με όχι περισσότερους από δυο φίλους για όσους ζουν μόνοι. Οι δημόσιες συγκεντρώσεις άνω των οκτώ ατόμων απαγορεύτηκαν, ενώ πριν λίγο καιρό επιτρεπόταν ως 300 άτομα, τη στιγμή που μετά τις 22:00 απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ. Τη Δευτέρα (7.12) ήταν η πρώτη ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα, ενώ παραμένουν ανοικτά νηπιαγωγεία και δημοτικά, με τα δεδομένα να αξιολογούνται καθημερινά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ