Επιχειρήσεις – Επίδομα 534 ευρώ: Θα καταβάλλεται κανονικά ανεξάρτητα από το click away


Σε ανακοινώσεις του για το πώς θα γίνει η μερική άρση των μέτρων του κορονοϊού ενόψει των Χριστουγέννων, προχώρησαν πριν από λίγη ώρα ο Στέλιος Πέτσας και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Την λειτουργία των καταστημάτων από την Κυριακή και έως τις 7 Ιανουαρίου με click away, την παραλαβή δηλαδή παραγγελίας από το κατάστημα ανακοίνωσαν Στέλιος Πέτσας και Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως το επίδομα των 534 ευρώ θα συνεχίζει να καταβάλλεται κανονικά, παρά τη λειτουργία του click away, καθώς οι επιχειρήσεις θα εξακολουθήσουν να αντιμετωπίζονται ως κλειστές.

Επίδομα 534 ευρώ

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν οι δηλώσεις αναστολών εργασίας για τον μήνα Δεκέμβριο στο ηλεκτρονικό σύστημα «Εργάνη», προκειμένου οι δικαιούχοι εργαζόμενοι να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πληττόμενες, βάση ΚΑΔ επιχειρήσεις μπορούν να θέσουν σε αναστολή μέρος ή το σύνολο των εργαζομένων τους έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Για τις αναστολές του Δεκεμβρίου, η ειδική αποζημίωση επιστρέφει στο ποσό των 534 ευρώ, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής, καθώς τα 800 ευρώ ίσχυαν μόνο για τον μήνα Νοέμβριο.

Οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή θέτουν υποχρεωτικά σε αναστολή τις συμβάσεις των εργαζομένων τους, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το lockdown, ενώ αν επαναλειτουργήσουν εντός Δεκεμβρίου θα θεωρούνται πληττόμενες έως 31/12.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η ειδική αποζημίωση Δεκεμβρίου για τους εργαζόμενους σε κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις να πληρωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Με click away τα καταστήματα – Πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες – Τι θα γίνει με τις μετακινήσεις


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ