Απίστευτο! Αυτή είναι η πόλη χωρίς κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση και ιντερνέτ


Στον μικρό οικισμό του Green Bank της δυτικής Βιρτζίνια, οι κάτοικοι δεν έχουν κινητά, τηλεοράσεις και ίντερνετ. Η χρήση τους απαγορεύεται δια νόμου.

Η τοπική αστυνομία εκτελεί συνεχείς «ραδιοπεριπολίες». Οι ένστολοι που την επανδρώνουν, είναι εξοπλισμένοι με ειδικά μηχανήματα, ικανά να εντοπίζουν τα σήματα που εκπέμπουν μη εξουσιοδοτημένες ηλεκτρονικές συσκευές. Δηλαδή κινητά τηλέφωνα, ρούτερ ή οποιοδήποτε άλλο γκάτζετ σύγχρονης ασύρματης τεχνολογίας. Στους δρόμους δεν υπάρχουν φανάρια και τα αυτοκίνητα δεν έχουν ραδιοφωνικές κεραίες.

Στην κατηγορία των παράνομων συσκευών υπάγονται ακόμα και οι φούρνοι μικροκυμάτων ή οι τηλεοράσεις. Ορισμένοι κάτοικοι έχουν πάρει άδεια για να έχουν σταθερό τηλέφωνο και σύνδεση στο ίντερνετ με καλώδιο ethernet. Συγκεκριμένα μοντέλα walkie-talkie επίσης επιτρέπονται.

Λόγω της σπάνιας αυτής τεχνολογικής απομόνωσης, τα τελευταία χρόνια, στην περιοχή έχουν βρει καταφύγιο πολλοί άνθρωποι που δηλώνουν υπερευαίσθητοι στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα. Οι ίδιοι αποκαλούν τους εαυτούς τους «ηλεκτροευαίσθητους» και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για πραγματική πάθηση. Η ιατρική κοινότητα, από την άλλη, δεν την αναγνωρίζει.

Όπως και να ‘χει, για εκείνους το Green Bank αποτελεί το ιδανικό ησυχαστήριο.

Γιατί απαγορεύονται οι ηλεκτρονικές συσκευές

Το Green Bank βρίσκεται στο κέντρο της Αμερικανικής Ζώνης Παύσης Ραδιοεκπομπών. Σε πολύ μικρή απόσταση είναι εγκατεστημένο το μεγαλύτερο κινητό ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο. Το Robert C. Byrd Green Bank Telescope (GBT), κατασκευασμένο το 1956, αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές αστρονομικές εγκαταστάσεις στην Αμερική.

Αυτό σημαίνει ότι για τη βέλτιστη λειτουργία του και την αποφυγή ανεπιθύμητων παρεμβολών, κάθε είδος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας πρέπει να αποφεύγεται. Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά στην περιμετρική ακτίνα των 16 χιλιομέτρων. Εντός αυτής βρίσκεται η κοινότητα του Green Bank. Στις γειτονικές πόλεις, εκτός της επίμαχης ακτίνας, ισχύουν επίσης περιοριστικά μέτρα, αλλά πολύ πιο χαλαρά.

Η τελευταία επίσημη απογραφή έδειξε ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του Green Bank είναι μόλις 143. Η αστυνόμευσή τους είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, αφού οι περισσότεροι έχουν προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής. Άλλοι ζουν από παιδιά στον οικισμό, πολλοί τον επέλεξαν επί τούτου, λόγω της «ηλεκτρομαγνητικής υπερευαισθησίας» τους.

Όπως αναφέρει το mixanitouxronou.gr, ο πραγματικός «πονοκέφαλος» της τοπικής αστυνομίας και κυρίως των επιστημόνων που χρησιμοποιούν το τηλεσκόπιο, είναι οι τουρίστες. Υπολογίζεται ότι ο ετήσιος αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται την περιοχή για να δουν από κοντά την εντυπωσιακή αστρονομική εγκατάσταση, ξεπερνά τις 25 χιλιάδες.

Για εκείνους, η απαλλαγή από κάθε ηλεκτρονική συσκευή φαντάζει κάτι το εξωπραγματικό. Έτσι, συχνά είτε από αμέλεια, είτε από αδιαφορία, εισέρχονται στη ζώνη «φορτωμένοι» με ραδιοκύματα, που με τις παρεμβολές τους δυσχεραίνουν το έργο των επιστημόνων και απειλούν τουλάχιστον τη ψυχολογία όσων πιστεύουν ότι έχουν «ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία».

Δείτε σχετικό βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ