Σύψας σε Σκαϊ: Τα δύσκολα δεν πέρασαν ακόμη – Θα ζοριστούμε

Σύψας σε Σκαϊ: Τα δύσκολα δεν πέρασαν ακόμη – Θα ζοριστούμε. Υπάρχει μια πολύ βραδεία αποκλιμάκωση της επιδημίας όπως φαίνεται από τον αριθμό των κρουσμάτων και αυτό οφείλεται στην απόδοση του lockdown τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής, Νίκος Σύψας.

«Αναμένουμε τον Ιανουάριο να ζοριστούμε. Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown.» διευκρίνισε ο Λοιμωξιολόγος και επεσήμανε ότι δεν έχουμε επιλογές. Σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Σύψας κατέστησε σαφές ότι «αν παρατηρηθούν συνωστισμοί θα ανακληθεί το μέτρο του click away». «Με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα», επεσήμανε.

Το άνοιγμα σημαίνει μεγαλύτερη κυκλοφορία άρα και μεγαλύτερη διασπορά,  εξήγησε ο καθηγητής και προσέθεσε ότι το κρύο οδηγεί σε αύξηση της επιδημίας. Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να μη φτάσουμε στον Ιανουάριο και δούμε τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου από τη διασπορά. Στις φετινές γιορτές ο κ. Σύψας τόνισε ότι δεν πρέπει να έχουμε «καμία επίσκεψη από συγγενείς και φίλους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Του χρόνου θα έχουμε καλύτερα Χριστούγεννα.» Ενώ όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων και των εκκλησιών είπε: «Η εκκλησία στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις. Πρέπει να κάνει το καθήκον της.» και συμπλήρωσε ότι «τα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την εκκλησία». «Στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά»

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here