Καρκίνος θεραπεία: Μόριο υπόσχεται να επαναπρογραμματίσει τα λευκά αιμοσφαίρια [vid]


Καρκίνος θεραπεία: Η ανοσοθεραπεία που χρησιμοποιεί «σχεδιαστικά» ανοσοκύτταρα έχει φέρει επανάσταση στη θεραπεία του καρκίνου τα τελευταία χρόνια. Σε αυτόν τον τύπο θεραπείας, τα Τ κύτταρα, ένας τύπος λευκών αιμοσφαιρίων, συλλέγονται από το αίμα ενός ασθενούς και υποβάλλονται σε γενετική μηχανική για την παραγωγή Τ κυττάρων που φέρουν ένα συνθετικό μόριο που ονομάζεται χιμαιρικός υποδοχέας αντιγόνου (CAR) που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στα Τ κύτταρα  την αναγνώριση και καταστροφή καρκινικών κυττάρων. Στη συνέχεια, αυτά τα γενετικά τροποποιημένα κύτταρα CAR Τ επεκτείνονται σε μεγάλη ποσότητα και εγχύονται πίσω στον ασθενή.

Οι ανοσοθεραπείες με βάση τα κύτταρα CAR T έχουν παρατηρήσει αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε ορισμένους ασθενείς με ορισμένους τύπους καρκίνου, αλλά απαιτείται περισσότερη δουλειά για τη βελτίωση της επιμονής και της λειτουργίας των κυττάρων CAR Τ, έτσι ώστε περισσότεροι ασθενείς να μπορούν να επωφεληθούν από αυτόν τον τύπο θεραπείας. Μια ομάδα επιστημόνων στο ογκολογικό κέντρο της Γεωργίας στο Πανεπιστήμιο του Augusta ανέφερε πρόσφατα ότι τα κύτταρα CAR T μπορούν να παραμείνουν ενεργά περισσότερο και να μεσολαβούν αποτελεσματικότερα στη θανάτωση του όγκου όταν το STAT5, ένα βασικό μόριο σηματοδότησης, διατηρείται σε ενεργή μορφή εντός των κυττάρων CAR Τ.

“Η μελέτη μας δείχνει ότι η έκφραση μιας δραστικής μορφής STAT5 σε κύτταρα Τ μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη θεραπευτική έκβαση της θεραπείας κυττάρων Τ CAR σε μοντέλα λεμφώματος κυττάρων Β ποντικού”, δήλωσε ο Δρ Gang Zhou, καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του Ιατρικού Κολλεγίου της Γεωργίας και μέλος της σχολής του προγράμματος Ανοσολογίας, Φλεγμονής και Ανοχής του Καρκίνο. “Ένα ιδιαίτερο επίκεντρο της μελέτης μας είναι ότι αποκαλύπτει πώς το STAT5 βελτιστοποιεί τη λειτουργία των CD4 + Τ κυττάρων, ένα υποσύνολο Τ κυττάρων που παίζει κρίσιμο ρόλο στην ενορχήστρωση αποτελεσματικών αντικαρκινικών ανοσολογικών αντιδράσεων.”

Ο Zhou και η ομάδα του δημοσίευσαν τα ευρήματά τους σε μια έκθεση με τίτλο Persistent STAT5 activation που επαναπρογραμματίζει το επιγενετικό τοπίο σε CD4 + T κύτταρα για να οδηγήσει την πολυλειτουργικότητα και την αντικαρκινική ανοσία στο περιοδικό Science Immunology στα τέλη Οκτωβρίου. Η μελέτη συνεχίζει την προηγούμενη εργασία του Zhou σχετικά με την απόκριση Τ κυττάρων στην ιντερλουκίνη-7 (IL-7), έναν αυξητικό παράγοντα Τ-κυττάρων που μπορεί να προκαλέσει την ενεργοποίηση του STAT5 σε Τ κύτταρα. Ο Zhou και άλλοι έχουν δείξει ότι η ενεργοποίηση της οδού σηματοδότησης IL-7 / STAT5 είναι ευεργετική για την ανοσοθεραπεία κατά του καρκίνου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ