Προϋπολογισμός: «Μετωπική» των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για υγεία και οικονομία


Μετωπική σύγκρουση αναμένεται σήμερα ανάμεσα στους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή, όπου διεξάγεται η τελική συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2021. Με βασικά πεδία αντιπαράθεσης το υγειονομικό και την οικονομία και με φόντο την πανδημία αναμένεται σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και τα έκτακτα βοηθήματα και χρηματοδοτικά πακέτα θα αποτελέσουν τα όπλα στη φαρέτρα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα κλείσει και την συνεδρίαση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στο εθνικό σχέδιο εμβολιασμού κατά του covid-19, ζητώντας την συστράτευση όλων των κομμάτων στη ζήτημα, ενώ θα αναφερθεί και στον μεταρρυθμιστικό χάρτη των επόμενων ετών, ο οποίος θα χρηματοδοτηθεί από τα 32 δις ευρώ του Ταμείου Ανάπτυξης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξαγγελίες νέων μέτρων στήριξης όλων των πληττόμενων από την κρίση νοικοκυριών, εργαζόμενων και επιχειρήσεων.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και την πορεία της χώρας κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας αναμένεται να εξαπολύσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσιπρας. Με ενδιαφέρον αναμένεται το εάν θα προχωρήσει σε πρόταση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση κυβερνητικών ευθυνών σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας.

Έντονη κριτική αναμένεται να ασκήσει και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά καταθέτοντας παράλληλα τον οδικό χάρτη με τις προτάσεις του δικού της κόμματος για το άνοιγμα της αγοράς.

Τις ευθύνες στην διαχείριση της πανδημίας αλλά και τα λάθη σε οικονομικά μέτρα αναμένεται να προτάξουν ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο γ.γ του ΜεΡΑ25 Γιανης Βαρουφάκης. Τέλος, την παραληρηματική του ρητορική κατά των εμβολιασμών αναμένεται να αναπτύξει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Σημειώνεται, ότι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ήδη τοποθετηθεί αρνητικά επί του συνόλου του κρατικού προϋπολογισμου, ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί από τους 158 βουλευτές της ΝΔ. Ωστόσο, ευρύτερη πλειοψηφία θα συγκεντρώσει -ως είθισται- ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας καθώς εκτός από την ΝΔ θα υπερψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα δηλώσει παρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ