Σε εγρήγορση η κυβέρνηση για τις γιορτές – Αχτίδα φωτός από τα επιδημιολογικά δεδομένα


Η πρώτη χαραμάδα αισιοδοξίας για την πορεία της πανδημίας έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους μετά από 5 εβδομάδες lockdown. Η πτώση των επιδημιολογικών δεικτών τις τελευταίες ημέρες έχει δημιουργήσει συγκρατημένη αισιοδοξία, ωστόσο κυβέρνηση και ειδικοί βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση για τις ημέρες των εορτών.

Τα μήνυμα που στέλνουν τα κυβερνητικά στελέχη είναι πως είναι επιτακτική ανάγκη να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Η ανησυχία μήπως οι πολίτες χαλαρώσουν και τα ρεβεγιόν και τα εορταστικά τραπέζια γίνουν εστίες υπερμετάδοσης είναι διάχυτη.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επεσήμανε: «Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί».

Στην κυβέρνηση θα παρακολουθούν στενά πως εξελίσσεται η κατάσταση μετά το άνοιγμα κομμωτηρίων και βιβλιοπωλείων και την υλοποίηση του click away. Και είναι βέβαιο πως αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων προστασίας, η αγορά θα ξανακλείσει.

Αναφορικά με το πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες, χθες πραγματοποιήθηκε επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr από το εκκλησιαστικό μέτωπο, ο Πρωθυπουργός είναι ανοιχτός στην τέλεση μιας ακόμη λειτουργίας την Πρωτοχρονιά, ενώ θα παραπέμψει στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων το θέμα της αύξησης του αριθμού των πιστών από 9 άτομα, σε όσους φυσικά κρίνεται ασφαλές για τη δημόσια υγεία.

Συγκεκριμένα, στη συνομιλία που έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη σημαντική βοήθεια που έχει προσφέρει τόσο ο ίδιος, όσο και η Εκκλησία, στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ολόκληρη χώρα και συζήτησαν για το θέμα της λειτουργίας των εκκλησιών κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων στις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη χρονιά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ