«Χαρίζεται» το 50% της Επιστρεπτέας Προκαταβολής


Πρόσθετες παρεμβάσεις με ενέσεις ρευστότητας στις επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες και στη μεσαία τάξη για να σταθούν στα πόδια τους σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο

Στο επίκεντρο βρίσκεται η επιστρεπτέα προκαταβολή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται να δοθεί ως δώρο το 50% των φθηνών κρατικών δανείων που έλαβαν περισσότερες από 145.000 επιχειρήσεις μέσω των τριών πρώτων κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Δηλαδή, το 50% να είναι επιδότηση και να μην επιστραφεί στο κράτος, όπως ισχύει για την τέταρτη φάση και θα ισχύσει τουλάχιστον για τον πέμπτο κύκλο, ο οποίος αναμένεται να ανοίξει στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Το αναδρομικό «κούρεμα» κατά 50% των κρατικών δανείων που δόθηκαν στις επιχειρήσεις μέσω των τριών πρώτων επιστρεπτέων προκαταβολών είναι ένα από τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας που ζητεί η αγορά από την κυβέρνηση.

Το ενδεχόμενο αυτό έχει αφήσει ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης δηλώνοντας ότι «είναι λογικό αίτημα να μην επιστραφεί ένα μεγάλο ποσοστό» για τις τρεις πρώτες φάσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Στους τρεις πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής καταβλήθηκαν 3,369 δισ. ευρώ σε περίπου 145.000 επιχειρήσεις, ενώ στον τέταρτο κύκλο μοιράστηκαν 2,16 δισ. ευρώ σε 444.170 ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις και αυτοαπασχολουμένους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ