Αποκάλυψη – Εκτέλεση στα Βριλήσσια: Η τελευταία κατάθεση του θύματος – «Έζησα μία έντιμη ζωή»


Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος 56χρονου στα Βριλήσσια.

Οι αστυνομικοί ξεσκονίζουν το παρελθόν του θύματος, ενώ προσπαθούν να φτιάξουν έναν πρώτο κύκλο υπόπτων. Αρμόδιες πηγές εξηγούν ότι «πρόκειται για μία υπόθεση δύσκολη που θα πάρει χρόνο».

Η τελευταία φορά που ο 56χρονος είχε καταθέσει στις Αρχές ήταν στις 10 Ιουλίου 2020. Τότε είχε κατατεθεί υπόμνημα με έγγραφες εξηγήσεις του στη Δικαιοσύνη, στο πλαίσιο έρευνας που είχε ξεκινήσει από την ΕΥΠ για κύκλωμα διαφθοράς εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Το newsbomb.gr φέρνει στο φως την τελευταία κατάθεση 56χρονου, ο οποίος άφησε πίσω του μία γυναίκα και τρία παιδιά (μεταξύ αυτών δύο ανήλικα). Στο υπόμνημα αυτό το θύμα ανέφερε ότι είχε επαγγελματική δραστηριότητα στη Μύκονο, ύστερα από το «ναυάγιο» της προηγούμενης επιχειρηματικής του δραστηριότητας.

Επίσης, ο 56χρονος τόνιζε στις δικαστικές Αρχές ότι η τελευταία φορά που καταδικάστηκε για κάποιο αδίκημα ήταν πριν από 24 χρόνια, προσθέτοντας ότι ζούσε μία έντιμη και νόμιμη ζωή, χωρίς να απασχολεί τις Αρχές.

Αναλυτικότερα, στην κατάθεση που έδωσε το περασμένο καλοκαίρι αναφέρει:

«Η επαγγελματική μου πρωτοβουλία για την ίδρυση κάποιας άλλης επιχειρηματικής δραστηριότητας ναυάγησε και αυτό λόγω του ότι η γενικότερη οικονομική κατάσταση δεν ευνόησε τις επιχειρηματικές μου επιλογές.

Από το έτος 2015 εργάζομαι στην εταιρία… ως μισθωτός, απασχολούμενος σε διάφορες εξωτερικές δουλειές (διεκπεραιώσεις τραπεζών, αλληλογραφίας, μεταφορών κλπ) και σήμερα απασχολούμαι στη Μύκονο.

Αν ανατρέξει κανείς στην περίοδο πριν τη διάπραξη του αποδιδομενου σε εμένα αδικήματος, έχω να σας αναφέρω -και τούτο αποδεικνύεται- ότι το τελευταίο αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκα είναι πριν ακριβώς από 24 χρόνια, ήτοι διαπραχθέν το έτος 1994.

Όλη τη διαδρομή λοιπόν από το έτος 1994 μέχρι και σήμερα, αποτελεί ένα κριτήριο ότι για όλα αυτά τα χρόνια έζησα μία έντιμη, σωστή και νόμιμη ζωή, χωρίς να δώσω κάποια αφορμή ή να απασχολήσω τις διωκτικές Αρχές.

Πέραν της οικογένειάς μου και των τριών τέκνων μου, έχω και συντηρώ την υπέργηρη μητέρα μου, ηλικία 89 ετών… έχοντάς την αποκλειστικά υπό την προστασία μου….

Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή μου στις υπό διερεύνηση πράξεις της παρούσας δικογραφίας και συγκεκριμένα:

Από την επισκόπηση του αποδεικτικού υλικού της παρούσας δικογραφίας, του οποίου έλαβα γνώση με την κλήση σας ενώπιον σας για παροχή έγγραφων εξηγήσεων, αυτό που στην πραγματικότητα προκύπτει είναι η καθαρά φιλική σχέση που διατηρούσα με τον αποθανόντα (σ.σ. αναφέρεται όνομα), στα πλαίσιο της οποίας είχαμε κατά καιρούς αραιές τηλεφωνικές επικοινωνίες, χωρίς αυτές να περιλαμβάνουν οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα ή έκνομη ενέργεια. Πράγματι, οι μεταξύ μας συνομιλίες αφορούν ποικίλα θέματα, πλην όμως ουδέν μεμπτό ή παράνομο δύναται να εξαχθεί από αυτές.

(…) Σημειωτέον ότι για όλες τις συνομιλίες μου χρησιμοποιούσα τον τηλεφωνικό αριθμό μου και όχι κάποια ειδική εφαρμογή προς αποφυγή επισύνδεσης και παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αφού ουδεμία παράνομη δραστηριότητα λάμβανε χώρα.

Σημειωτέον δε, ότι στο ως άνω διαβιβαστικό γίνεται αναφορά σε δήθεν ξένους τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτω στο εξωτερικό, προκειμένου να αποφεύγω πιθανή δέσμευση των χρημάτων μου από οφειλές μου στην εφορία (…) Πλην όμως κανένα τραπεζικό λογαριασμό δεν διαθέτω στο εξωτερικό, ουδέν άλλο στοιχείο ανευρέθη από τις Αρχές που να συνηγορεί στην ύπαρξη τέτοιου λογαριασμού και πολύ περισσότερο, ουδεμία οφειλή διατηρώ προς την εφορία, ώστε να προσπαθώ μεθοδευμένα να αποφύγω πιθανή δέσμευση των χρημάτων μου. Τουναντίον, όπως προκύπτει και από τα προσκομιζόμενα ενώπιόν σας έγγραφα, τυγχάνω φορολογικά ενήμερος και συνεπής προς όλες μου τις υποχρεώσεις».

Η εκτέλεση

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής περισυνέλεξαν συνολικά 28 κάλυκες από τον τόπο του εγκλήματος στην οδό Υμηττού στα Βριλήσσια. Ο εκτελεστής με το Καλάσνικοφ και τα καλυμμένα χαρακτηριστικά δεν δίστασε να «γαζώσει» το θύμα με 28 σφαίρες, σε έναν δρόμο όπου υπήρχαν πεζοί και καταστήματα.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, ο ένοπλος άδειασε τον γεμιστήρα του Καλάσνικοφ. Το θύμα γιόρταζε την ημέρα της δολοφονίας του τη γιορτή της γυναίκας του. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ίσως δεν είναι τυχαίο που οι δράστες διάλεξαν τη συγκεκριμένη ημέρα για να κάνουν την επίθεση, ποντάροντας ενδεχομένως στο ότι ο στόχος τους θα είναι πιο χαλαρός σε σχέση με τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Τα νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι ο εκτελεστής ήταν αρχικά πεζός. Πλησίασε το θύμα την ώρα που περπατούσε στην οδό Υμηττού (κοντά στο σπίτι του), το πυροβόλησε με Καλάσνικοφ και στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο μάρκας BMW. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η αρχική μαρτυρία για χαριστική βολή στο κεφάλι επιβεβαιώνεται από τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης μιλούν για «συμβόλαιο θανάτου» και μάλιστα «ακριβοπληρωμένο». Το γεγονός ότι ο δράστης ήταν αρχικά πεζός δείχνει στους αστυνομικούς ότι έχουν να κάνουν με επαγγελματία εκτελεστή, που είχε μελετήσει καλά το σχέδιό του. Γνώριζε κάθε κίνηση που έπρεπε να κάνει για να αιφνιδιάσει τον 56χρονο αλλά και πως να διαφύγει, χωρίς «εμπόδια». Η δύναμη πυρός που του προσέφερε το Καλάσνικοφ εκτιμάται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι τον έκανε να πιστεύει ότι ακόμα και σε περίπτωση εμφάνισης αστυνομικού θα κατάφερνε να διαφύγει. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπήρχε και εναλλακτικός τρόπος διαφυγής του από το σημείο.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας «βλέπουν» ομοιότητες στην εκτέλεση με δολοφονίες του παρελθόντος που σχετίζονταν με «συμβόλαια» θανάτου ανθρώπων της νύχτας.

Οπλοφορούσε το θύμα

Ο 56χρονος που έγινε στόχος στα Βριλήσσια είχε πάνω του πιστόλι, το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Το γεγονός ότι το θύμα οπλοφορούσε κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι φοβόταν για τη ζωή του.

Το θύμα έχει γεννηθεί το 1964 και ζούσε μόνιμα σε σπίτι στα Βριλήσσια, κοντά στο σημείο της δολοφονίας. Συγκεκριμένα το σημείο της εκτέλεσης (οδός Υμηττού), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βρίσκεται σε κάθετο δρόμο από την οδό του σπιτιού του. Οι δράστες τον παρακολουθούσαν και του έστησαν καρτέρι. Δεδομένο θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι γνώριζαν τα καθημερινά του δρομολόγια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, μάρκας BMW. Το όχημα βρέθηκα καμένο στο Πάτημα Χαλανδρίου, από όπου και εξαφανίστηκαν με όχημα διαφυγής που είχαν εκεί σταθμευμένο (πιθανότατα μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ