Πως μπορώ να καθαρίσω το στρώμα μου με φυσικό τρόπο;


Είναι πλέον γνωστό ότι το στρώμα του κρεβατιού αποτελεί την καλύτερη πατρίδα για τις σκόνες και τα ακάρεα

Δεν αρκεί λοιπόν να αλλάζουμε τα σεντόνια για να παραμείνει το στρώμα καθαρό.

Για να διώξουμε ξένα σώματα και βλαβερές ουσίες από το στρώμα, με φυσικό τρόπο, ακολουθείστε τα παρακάτω:

1. Ήλιος και αέρας: Μία φορά στους 3 μήνες βγάζουμε το στρώμα στο μπαλκόνι και το εκθέτουμε στον ήλιο και τον αέρα. Είναι απαραίτητη διαδικασία για να απομακρυνθεί η υγρασία. Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν μπορούμε να μεταφέρουμε το στρώμα στο μπαλκόνι, πρέπει να το ξεστρώνουμε από τα σεντόνια του και να ανοίγουμε 1 φορά την εβδομάδα τα παράθυρα του υπνοδωματίου, ώστε να αερίζεται σωστά και να εκτίθεται στον ήλιο. Το φως το ήλιου λειτουργεί σαν ένα φυσικό απολυμαντικό.

2. Μαγειρική σόδα και λεβάντα: Δύο φορές το χρόνο βάζουμε 1 φλιτζάνι μαγειρικής σόδας σε ένα μπολ και προσθέτουμε 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Ανακατεύουμε καλά και μετά το βάζουμε σε σουρωτήρι και πασπαλίζουμε όλο το στρώμα. Αφήνουμε να ενεργήσει 1-2 ώρες και μετά καθαρίζουμε σχολαστικά το στρώμα με την ηλεκτρική σκούπα. Η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως… μαγνήτης για τις μυρωδιές και έτσι αποχαιρετούμε τα ακάρεα της σκόνης, όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές και με τη βοήθεια της λεβάντας, το στρώμα μας θα μυρίζει φρέσκο και καθαρό.

tip: Απομακρύνετε άμεσα οποιαδήποτε υγρασία με μαγειρική σόδα: Μια άτυχη στιγμή μ’ ένα φλιτζάνι καφέ σ’ ένα πρωινό στο κρεβάτι, μια αταξία του κατοικίδιου μας ή ακόμα και του μωρού παιδιού μας μπορεί να φέρουν υγρασία και δυσάρεστες οσμές στο στρώμα. Αμέσως πρέπει να απορροφήσουμε όση περισσότερη υγρασία με μία πετσέτα ή ένα χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια θα απλώσουμε μαγειρική σόδα. Ανάλογα με το μέγεθος του λεκέ μπορούμε να αφήσουμε τη σόδα να δράσει ακόμα και όλη τη νύχτα, αλλά θα απομακρύνει και τις οσμές και την υγρασία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ