Τεχνολογία και Κορωνοϊός: Η τεχνολογική μεταρρύθμιση που προκάλεσε η πανδημία

Περισσότερο από εννέα μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και πολλές οργανώσεις υγειονομικής περίθαλψης εξακολουθούν να αγωνίζονται να καλύψουν τα καθυστερημένα ραντεβού και τις αναβληθείσες χειρουργικές επεμβάσεις. Οι αρμόδιοι αξιοποιούν την τεχνολογία για να μειώσουν την αναστάτωση και να βοηθήσουν τους κλινικούς γιατρούς και τους ασθενείς αποκτώντας πολύτιμες πληροφορίες μέσα από ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών δυνατοτήτων.

Η εικονική υγειονομική περίθαλψη μπορεί να μειώσει την έκθεση και να εξοικονομήσει πόρους. Η τεχνολογία των κινητών έχει αποδειχθεί ανεκτίμητη καθώς τα νοσοκομεία προσπαθούν να μειώσουν τον αριθμό των μη κρίσιμων ραντεβού και των προσωπικών επισκέψεων. Η παροχή εικονικής υγειονομικής περίθαλψης ως τρόπος προγραμματισμού ρουτίνων ελέγχων μπορεί να συμβάλει στη μείωση της περιττής έκθεσης καθώς και στη διατήρηση πόρων, όπως ατομικός προστατευτικός εξοπλισμός, για πιο κρίσιμες επισκέψεις. Η εικονική υγειονομική περίθαλψη επιτρέπει επίσης να λειτουργεί και να αξιοποιείται ένα απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό.

Είναι δυνατή η ταχύτερη ανάκαμψη του ασθενούς. Τα μέλη της ομάδας υγειονομικής περίθαλψης χρησιμοποιούν τεχνολογία για να επεξεργάζονται δεδομένα πιο γρήγορα και με ακρίβεια και να επικοινωνούν με τους ασθενείς για να απαντούν σε ερωτήσεις και να επιλύουν προβλήματα. Για παράδειγμα, οι γιατροί συλλέγουν, επισημαίνουν και καταγράφουν δείγματα στο κρεβάτι χρησιμοποιώντας barcode, φορητούς εκτυπωτές και φορητούς υπολογιστές. Όταν ολοκληρωθεί η εργαστηριακή εξέταση ενός ασθενούς, οι νοσοκόμες λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τα αποτελέσματα στις κινητές τους συσκευές. Χρησιμοποιώντας την ίδια συσκευή, μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με το γιατρό για νέες παραγγελίες και προσαρμογές αρχείων στο σχέδιο φροντίδας ενός ασθενούς, μέσω της ασφαλούς πρόσβασης στα ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία του ασθενούς.

Οι απλές αλλαγές μπορούν να αποφέρουν σημαντική εξοικονόμηση χρόνου. Η αυτόματη ειδοποίηση που βασίζεται στην τεχνολογία μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των χειρουργικών επεμβάσεων ασθενών ή άλλων διαδικασιών – και να βελτιώσει τους χρόνους ανακύκλωσης του χειρουργείου έως και 10%. Τα νοσοκομεία μπορούν να αναλύσουν τα δεδομένα που συλλέγουν σε χρόνους ανάρρωσης για να βελτιώσουν τις μελλοντικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, εάν ένα νοσοκομείο ή ένα χειρουργικό κέντρο συνειδητοποιήσει ότι αποκλείει αυτόματα δύο ώρες για μια συγκεκριμένη διαδικασία, όταν συνήθως χρειάζονται μόνο 90 ​​λεπτά, μπορεί να προσαρμόσει τα μελλοντικά του χρονοδιαγράμματα για να υποστηρίξει περισσότερες επεμβάσεις σε λιγότερο χρόνο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here