Γκουρμέ Μεζές: Καναπεδάκια με Μους Σολομού

Γκουρμέ Μεζές: Ο καπνιστός σολομός είναι σαφώς από τις πιο αγαπημένες γκουρμέ λιχουδιές ανά τον κόσμο, στολίζοντας σχεδόν υποχρεωτικά κάθε μπουφέ που σέβεται τον εαυτό του. Αποτελεί κατά τεκμήριο εκλεκτό μεζέ ή γεύμα, είτε στην κανονική μορφή του, είτε χρησιμοποιούμενος δημιουργικά.

Μια απ’ τις πιο απλές ιδέες που προτείνω εδώ, είναι μια μους με καπνιστό σολομό που κάλλιστα μπορεί να γίνει καναπεδάκι ή και ντιπ ως καλωσόρισμα σε ένα σπιτικό τραπέζι ή σε μια πιο επίσημη εκδήλωση.

Το καλό μ’ αυτή την ιδέα είναι ότι χρησιμοποιείς μικρή ποσότητα σολομού να δώσεις γεύση στο τελικό μίγμα και έτσι το κόστος είναι χαμηλό. Η βάση είναι το φυσικό κρημ τσιζ που ταιριάζει απόλυτα με τον σολομό έτσι κι αλλιώς.

Από εκεί και πέρα θα χρησιμοποιηθεί κρέμα γάλακτος για να αραιώσει και να βαθύνει την κρεμώδη γεύση, κρεμμυδάκια για να δώσουν μια σπιρτάδα και τραγανότητα, λεμόνι για να δώσει οξύτητα που κοντράρει την λιπαρότητα του συνόλου και βέβαια άνηθος και πιπέρι που ανεβάζουν την αίσθηση φρεσκάδας και δίνουν αιχμή. Και όλα αυτά χτυπιόνται στο μίξερ για να αποκτήσουν αέρινη υφή. Τόσο απλά!

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Συνταγή των 5′ λεπτών, πανεύκολη και σίγουρη.

Υλικά (για ένα ντιπ ή καναπεδάκια)

70 γρ. καπνιστός σολομός

150 γρ. Natural Cream Cheese

20 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κρεμμυδάκι φρέσκο

1 κ.σ. χυμό από λεμόνι

1 κ.σ. άνηθο (συν λίγα φυλλαράκια για το σερβίρισμα)

1/8 κ.γ. φρέσκοτριμμένο πιπέρι

1 μικρό αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες

Τα κράκερ ή το ψωμί της αρεσκείας σας (ταιριάζει πολύ και με μαύρο ψωμί) αρκεί να είναι λεπτοκομμένες οι φέτες

Διαδικασία Παρασκευής:

Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα. Βάζετε στα καναπεδάκια μια φέτα αγγουράκι από κάτω για τραγανότητα και δροσιά. Απλώνετε το μίγμα σε καναπεδάκια είτε με το κουτάλι, είτε ιδανικά με κορνέ. Προσθέτετε λίγο άνηθο από πάνω και αυτό ήταν!

Σερβίρισμα:

Ετοιμάστε τα καναπεδάκια όχι περισσότερο από 15’-20’ λεπτά πριν τα σερβίρετε για να μην μουλιάσει το τραγανό κράκερ από κάτω.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here