Κορωνοϊός-lockdown: Αυστηρά μέτρα για Πτολεμαϊδα, Κοζάνη και Σιάτιστα

Κορωνοϊός- lockdown: Αυστηρά μέτρα για Πτολεμαϊδα, Κοζάνη και Σιάτιστα. Οι επιστήμονες της Επιτροπής εξετάζουν αν είναι φρόνιμο να εφαρμοστεί ένα σκληρό lockdown στο σύνολο της Π.Ε. Κοζάνης ή μόνο σε αυτές τις 3 περιοχές, όπως έγινε στις τρεις “κόκκινες” περιοχές της Δυτικής Αττικής.

H xθεσινή απόφαση για αυστηρό lockdown στους Δήμους Ελευσίνας, Μάνδρας και Ασπροπύργου της Δυτικής Αττικής, φαίνεται πως θα σημάνει την έναρξη για σκληρότερα μέτρα και σε άλλες περιοχές. Τα μέλη της  Επιτροπής Λοιμωξιολόγων εισηγούνται τη διεύρυνση των αυστηρών μέτρων και στις υπόλοιπες «κόκκινες περιοχές» και συγκεκριμένα στο Κιλκίς την Ξάνθη, την Πιερία, τη Δράμα, την Κοζάνη, τη Ροδόπη, τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Λάρισα και φυσικά τη Θεσσαλονίκη, η οποία εξακολουθεί να κρατά αρνητικό ρεκόρ στα κρούσματα του κορωνοϊού.

 

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα πληθαίνουν οι φωνές που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και ζητούν όχι μόνο να τεθούν  άμεσα πιο αυστηρά μέτρα σε όλους τους νομούς με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, αλλά και  να υπάρξουν δεύτερες σκέψεις για τη μικρή, έστω, χαλάρωση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Σήμερα, ενδέχεται  να γίνουν ανακοινώσεις για την επέκταση του αυστηρού lockdown και σε κάποιες ακόμα από τις «κόκκινες» περιοχές, με πρώτες την Κοζάνη, την Πτολεμαϊδα και τα Σιάτιστα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here