Κορονοϊός: Αποκαλύφθηκε το «επτασφράγιστο» μυστικό της ΕΕ – Με αυτές τις τιμές αγοράζει τα εμβόλια

Σε «διαρροή» της τιμής  των εμβολίων που αγοράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς να το θέλει προχώρησε η υφυπουργός Προϋπολογισμού του Βελγίου

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, επισήμως, συνεχίζει να κρατά μυστικές τις τιμές των εμβολίων όλων των εταιρειών που θα προμηθευτεί, επικαλούμενη εμπορικές συμφωνίες εμπιστευτικότητας, κάτι όμως που έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσει σχετικά με την διαφάνεια.

Εδώ και καιρό, τόσο Ευρωβουλευτές όσο και άλλες «φωνές» από την ΕΕ ζητούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ποσά που θα δαπανήσει η Ένωση για τα εμβόλια, υποστηρίζοντας ότι τα χρήματα προέρχονται από τους φορολογούμενους, που έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν.

Η απορία όλων φαίνεται ότι «λύθηκε», από το λάθος του κυβερνητικού στελέχους του Βελγίου, η οποία αποκάλυψε σε tweet τις τιμές των εμβολίων που θα προμηθευτεί η ΕΕ, αλλά και το ποσό που θα δαπανήσει το Βέλγιο γι΄’ αυτόν τον σκοπό.

Το λάθος της όμως το αντιλήφθηκε αφού είχε πάρει διαστάσεις, με μια την βελγική ιστοσελίδα, μάλιστα να κρατά και το εν λόγω στιγμιότυπο το οποίο διαγράφηκε αργότερα.

Σύμφωνα με το HLN που κράτησε το tweet του υφυπουργού Προϋπολογισμού η Ε.Ε. οι δαπάνες για τα εμβόλια είναι οι εξής:

  • BioNTech/Pfizer: €12
  • Moderna: $18
  • Oxford/AstraZeneca: €1.78
  • Johnson & Johnson: $8.50
  • Sanofi/GSK: €7.56
  • CureVac: €10

Το σχετικό δημοσίευμα της HLN

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here