Η.Π.Α εμβόλιο: Έγκριση και για δεύτερο εμβόλιο Covid-19

Η.Π.Α εμβόλιο: Έγκριση και για δεύτερο εμβόλιο Covid-19. Ένα ακόμα εμβόλιο του κορωνοϊού πλησιάζει στην έγκριση έκτακτης ανάγκης μετά την επικύρωσή του από ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Ο επικεφαλής της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανέφερε ότι η υπηρεσία του θα κινηθεί γρήγορα για να εγκρίνει το εμβόλιο Moderna, επιτρέποντας στην επιχείρηση να ξεκινήσει τη μεταφορά εκατομμυρίων δόσεων η οποία λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες μετά την έναρξη της μεγαλύτερης εκστρατείας ανοσοποίησης από τις ΗΠΑ με την έναρξη της μαραθώνιας Pfizer/BioNTech.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει περισσότερες περιπτώσεις και θανάτους από Covid-19 από οποιαδήποτε άλλη χώρα. /Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τους 300.000. Την Πέμπτη(17/12), η συμβουλευτική επιτροπή ψήφισε 20-0 με μία αποχή ότι τα οφέλη του εμβολίου Moderna υπερτερούν των κινδύνων για άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω. Την προηγούμενη εβδομάδα, η ίδια επιτροπή υποστήριξε το εμβόλιο Pfizer/BioNTech, το οποίο οδήγησε σε έγκριση για επείγουσα χρήση την επόμενη ημέρα. Μετά την επικύρωση της επιτροπής, ο επίτροπος του FDA, Stephen Hahn,  δήλωσε ότι η υπηρεσία του ενημέρωσε την Μοντάνα ότι θα εργαστεί “γρήγορα” για την έκδοση άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης. Οι ρυθμιστές ανέφεραν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι το εμβόλιο της Moderna ήταν ασφαλές και 94% αποτελεσματικό.

Οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αγοράσουν 200 εκατομμύρια δόσεις, και 6 εκατομμύρια θα είναι έτοιμα να αποσταλούν μόλις το εμβόλιο εγκριθεί από την FDA. Για την αποστολή του εμβολίου Moderna απαιτούνται θερμοκρασίες περίπου -20C, παρόμοιες με αυτές ενός κανονικού καταψύκτη. Το εμβόλιο της  Pfizer απαιτεί θερμοκρασίες εγγύτερα στους -75C, καθιστώντας την εφοδιαστική των μεταφορών πολύ πιο δύσκολη. Και τα δύο εμβόλια απαιτούν και επαναληπτική ένεση. Η λήψη 2η ένεσης του εμβολίου της Moderna γίνεται 28 ημέρες μετά την πρώτη. Η εταιρεία έχει την έδρα της στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, και έχει δηλώσει ότι εάν εγκριθεί, η “συντριπτική πλειονότητα” του εμβολίου της θα παρασκευαστεί εκεί.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here