Ψείρες της θάλασσας: Υπεύθυνες για τα εξανθήματα στο σώμα σου μετά τη βουτιά

Ψείρες της θάλασσας: Υπεύθυνες για τα εξανθήματα στο σώμα σου μετά τη βουτιά. Κολυμπούσες στη θάλασσα και βγήκες με φαγούρα στο σώμα σου; Το πιθανότερο είναι ότι είχατε μια συνάντηση με θαλασσινές ψείρες.

Η θαλάσσια ψείρα είναι ο  πιθανός λόγος που φαγουρίζεσαι αφού κολύμπησες στα ανοιχτά. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για θαλάσσια ψείρα  με τον τρόπο που θα μπορούσαν να το σκεφτούν οι αλιείς. Αυτός ο τύπος θαλάσσιας ψείρας είναι ένα θαλάσσιο παράσιτο που επηρεάζει τα ψάρια τρέφοντας τον βλεννογόνο, τον επιδερμικό ιστό και το αίμα των θαλάσσιων ψαριών ξενιστών, και στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με το κνησμώδες εξάνθημα που έχετε βιώσει.

“Θαλάσσιε ψείρες” που προκαλούν “τσιμπήματα” είναι μικροσκοπικές μέδουσες ή νερονύμφες που έχουν τα ίδια ινώδη κύτταρα (νηματόζωα) με τις ενήλικες μέδουσες/νυφίτσες, αλλά επειδή είναι μόνο μικρές επηρεάζουν μόνο μια μικρή περιοχή. Έχουν την τάση να ταξιδεύουν σε μεγάλες ομάδες ή σε “άνθιση” και θα κυριαρχούν στα ζεστά καλοκαιρινά νερά – μερικοί κολυμβητές ωκεανών υποδηλώνουν ότι θα τους συναντήσετε όταν υπάρχουν πολλά φύκια που επιπλέουν τριγύρω. Οι ψείρες της θάλασσας είναι μικροσκοπικές και διαφανείς στο νερό, οπότε δεν έχετε καμία πιθανότητα να τις δείτε, η πρώτη φορά που καταλαβαίνετε γι’ αυτές είναι όταν αρχίσετε να φαγώνεστε.

Οι προνύμφες παγιδεύονται κάτω από τη μαγιό  ή ακόμα κάτω από τη μασχάλη σας, όπου αισθάνονται παγιδευμένες προκαλώντας την πυρκαγιά των πληγωμένων κυττάρων. Το χειρότερο πράγμα είναι ο κνησμός που προκαλείται και η επιμονή σου σε αυτήν προκαλώντας σου πόνο. Είναι καλύτερα να ξεπλύνεις το δέρμα σου σε γλυκό νερό όταν βγεις έξω – κατά προτίμηση με το μαγιό σου να έχει αφαιρεθεί. Όταν στεγνώνετε, χρησιμοποιήστε μια κίνηση σύντομη αντί να τρίβετε την προσβεβλημένη περιοχή. Για την πλειονότητα των ανθρώπων, η φαγούρα θα είναι το χειρότερο μέρος, και θα μπορούσε να καθυστερήσει και να διαρκέσει λίγες ημέρες έως και μια εβδομάδα μετά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here