Βέλγιο: «Γκάφα» υφυπουργού! Αποκάλυψε μέσω twitter τιμές των εμβολίων

Εμβόλιο κορονοϊού: Η υφυπουργός Προϋπολογισμού Έβα Ντε Μπλέκερ παραδέχθηκε χτες το βράδυ στο Κοινοβούλιο ότι υπήρξε “πολύ διαφανής” δημοσιεύοντας στο τουίτερ αναλυτικό πίνακα με τις τιμές των διαφορετικών εμβολίων για τον κορονοϊό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Βελγικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Είχε προηγηθεί συζήτηση στο Κοινοβούλιο σχετικά με τα κονδύλια που έχουν προβλεφθεί για την αγορά εμβολίων. Η Ντε Μπλέκερ τόνισε ότι τα κονδύλια έχουν προβλεφθεί και για να στηρίξει τη θέση της δημοσίευσε πίνακα με αναλυτικές τιμές, την οποία ανάρτηση κατέβασε στη συνέχεια έπειτα από διαβούλευση με την κυβέρνηση. Η δημοσίευση περιείχε ονόματα προμηθευτών, αριθμό δόσεων και τιμές.

Όταν εκλήθη χτες το βράδυ από το εθνικιστικό φλαμανδικό κόμμα N-VA για να παράσχει εξηγήσεις, αναγνώρισε ότι η ενέργειά της ήταν “υπερβολικά διαφανής”, επιμένοντας, ωστόσο, ότι τίποτα δεν τίθεται σε κίνδυνο από αυτή την αποκάλυψη. “Η συμπεριφορά μου δε συνεπάγεται κανένα ρίσκο. Θα εμβόλια θα παραληφθούν, τα κονδύλια έχουν προβλεφθεί. Με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να αποσαφηνίσουμε την κατάσταση, ώστε να μην προκληθεί πανικός σχετικά με το εάν υπάρχουν τα σχετικά χρήματα”. Συμπλήρωσε δε ότι ο πίνακας, τον οποίο ανήρτησε, δεν είναι “ο επίσημος οριστικός πίνακας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here