Σεξουαλικά θέματα: Αυτά είναι μερικά από τα πιο συχνά

Σεξουαλικά θέματα: Ποια συναντάμε πιο συχνά. Η σεξουαλικότητα είναι τρισδιάστατη: αποτελείται από το βιολογικό, το ψυχοφυσιολογικό και το κοινωνικοπολιτισμικό.

Η ικανοποίηση ή η δυσαρέσκεια που προκύπτει από τη σεξουαλική πράξη καθορίζεται από μεγάλο αριθμό παραγόντων όπως άγχος, φαντασία ή έλλειψη εμπιστοσύνης. Αυτοί είναι που διαμορφώνουν τις διάφορες γνωστές δυσλειτουργίες που επηρεάζουν τη σεξουαλική ζωή των ανθρώπων. Ποια είναι τα πιο κοινά σεξουαλικά προβλήματα;

Στυτική δυσλειτουργία. Είναι ένα από τα πιο συχνά. Εμφανίζεται όταν ο άνδρας δεν είναι σε θέση να επιτύχει ή να διατηρήσει στύση για να κάνει σεξουαλική επαφή.  Υπολογίζεται ότι μεταξύ 20% και 30% των περιπτώσεων έχουν ψυχολογική προέλευση. Πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτωση. Η πρόωρη εκσπερμάτωση είναι η αδυναμία ελέγχου της αποβολής του σπέρματος στον επιθυμητό βαθμό. Αν και συχνά σχετίζεται με το τέλος της σεξουαλικής επαφής, δεν χρειάζεται να τελειώνει με την εκσπερμάτωση. Η προέλευση και των δύο σεξουαλικών προβλημάτων συνήθως αφορά ψυχολογικούς παράγοντες. Για το λόγο αυτό, η επέμβαση στοχεύει συνήθως στον έλεγχο της διέγερσης , είτε με άμεση παρέμβαση στα ερεθίσματα που την παράγουν είτε με την εκπαίδευση ορισμένων ψυχικών πηγών που την αναστέλλουν σε κάποιο βαθμό. Δύο από τα πιο κοινά πρωτόκολλα από την άποψη αυτή είναι το “stop and start”.

Κολεόσπασμος. Αναφέρεται στη δυσκολία της επαφής, λόγω της ακούσιας συστολής των μυών του κάτω τρίτου του κόλπου. Δηλαδή, εμφανίζονται σπασμοί σε αυτούς τους μύες που κλείνουν τον κόλπο και εμποδίζουν τη διείσδυση. Αυτό οφείλεται σε φυσικούς ή ψυχολογικούς παράγοντες ή σε συνδυασμό και των δύο. Επίσης, είναι ένα από τα σεξουαλικά προβλήματα που συνήθως δεν επιδεινώνεται εάν δεν αντιμετωπιστεί. Ανοργασμία. Αναφερόμαστε στην αδυναμία επίτευξης οργασμού. Άτομα με αυτό το πρόβλημα δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτό το αποκορύφωμα στη σεξουαλική τους σχέση. Δυσπαρευνία. Είναι επώδυνη ή δυσάρεστη επαφή πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής ένωσης. Εμφανίζεται τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες. Πιθανή αιτία για αυτή είναι η λοίμωξη των ούρων.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here