Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος: Έτσι θα συμμετάσχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στη διαδικασία του testing

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έδωσε το «παρών» στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμβάλουν στις προσπάθειες της πολιτείας για να ελεγχθεί η διασπορά του ιού στη χώρα.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε το «παρών» στη διαδικασία της ενημέρωσης για τον κορονοϊό από το υπουργείο Υγείας. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει ως τώρα από πλευράς των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εξήγησε τη διαδικασία με την οποία θα συμμετάσχουν και οι τρεις κλάδοι στη διαδικασία του testing που γίνεται ακόμα πιο εντατική έτσι ώστε να ελεγχθεί η διασπορά.

«Από την αρχή της πανδημίας το ΓΕΕΘΑ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα αρμόδια υπουργεία, έθεσε στη διάθεση τους εξειδικευμένο προσωπικό, υλικά και χώρους», είπε αρχικά ο Στρατηγός Φλώρος και πρόσθεσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συμβάλουν στην επιτήρηση και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα του testing μέσω των 130 σταθμών που έχουν ήδη δημιουργηθεί για τη διενέργεια rapid test».

«Οι παραπάνω σταθμοί έχουν αναπτυχθεί σε 73 πόλεις, από 97 μονάδες και των τριών κλάδων, μαζί με τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν καλύψει και τις 13 Διοικητικές Περιφέρειες της χώρας. Έχουν ήδη στελεχωθεί από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων με γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό. Η Πολιτική Προστασία έχει ήδη διαθέσει εξοπλισμό, τα kit των rapid test, tablets και τα υλικά για την προστασία όσων διεξάγουν τα τεστ», εξήγησε.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here