Μαγιορκίνης: Ξεκινάμε τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους [vid]

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης ενημέρωση τους πολίτες της χώρας για το πρόγραμμα δωρεάν μαζικών και τυχαίων rapid tests, με τη δημιουργία πλατφόρμας ελέγχου διασποράς στην κοινότητα.

H νέα πλατφόρμα testing.gov.gr για τυχαίο δωρεάν τεστ κορωνοϊού στους πολίτες, θα είναι διαθέσιμη από το βράδυ της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον, ενώ για το σκοπό αυτό, έχουν καθοριστεί 386 σταθερά σημεία ελέγχου, στα οποία συμπεριλαμβάνονται κέντρα υγείας, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων αλλά και υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ. Η πρώτη ομάδα πολιτών δώδεκα χιλιάδων ατόμων θα ειδοποιηθεί μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

“Η συμμετοχή σας είναι καθοριστικής σημασίας για την αναχαίτιση της πανδημίας” ήταν η έκκληση που απηύθυνε στους πολίτες. “Προσθέτουμε στη στρατηγική μας τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια” τόνισε ο κύιρος Μαγιορκίνης.Η επιλογή θα είναι τυχαία, ενώ τα ραντεβού για έλεγχο Covid19  θα κλείνονται μέσω SMS.

Στην αίτηση ο πολίτης θα δίνει στοιχεία ονοματεπώνυμο, επάγγελμα, ΑΦΜ και οπωσδήποτε αριθμό κινητού. Θα έρχεται ένα μήνυμα με έναν αριθμό επαλήθευσης. Αν ο πολίτης επιλεγεί, θα έρθει νέο μήνυμα για το πότε και το πού. Η παρουσία στο τεστ, θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα διαγράφονται τα προσωπικά στοιχεία.

“Αφορά όλους, με μία συγκεκριμένη εξαίρεση. Αν έχετε συμπτώματα, θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τον γιατρό σας. Ο σωστός τρόπος να κάνετε τεστ δωρεάν αν έχετε συμπτώματα είναι μέσω του θεράποντος ιατρού σας, των κέντρων υγείας και των νοσοκομείων” διευκρίνισε ο καθηγητής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here