Τεχνολογία και Επιστήμη: Μια σημαντική συνεργασία για καλύτερη υγεία

Πώς συνεργάζονται η τεχνολογία και η υγειονομική περίθαλψη για να φέρουν επανάσταση στην παγκόσμια υγεία και πώς μπορεί να συνεχίσει να βελτιώνει τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζουμε την υγειονομική περίθαλψη; Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας, οι ασθενείς έχουν πλέον πρόσβαση σε προηγμένα διαγνωστικά εργαλεία και ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις και πρωτοποριακές θεραπείες – όλες αυτές έχουν μεταμορφώσει τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης. Μερικοί από τους τεχνολογικούς και ψηφιακούς μετασχηματισμούς που βοήθησαν στην ανάπτυξη της υγειονομικής περίθαλψης είναι οι εξ αποστάσεως διαβουλεύσεις, η τηλεϊατρική, οι στοχευμένες θεραπείες και οι εφαρμογές για κινητές συσκευές υγείας.

Ηλεκτρονικά αρχεία

Σήμερα, η ψηφιακή τεχνολογία μας προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια και ελευθερία σε σύγκριση με τις ημέρες των εγγράφων. Από τις εργαστηριακές αναφορές έως τις λεπτομέρειες διαμονής στο νοσοκομείο και τις συνταγές – όλα μπορούν πλέον να αποθηκευτούν ψηφιακά. Αυτό σημαίνει επίσης ότι η πρόσβαση σε πληροφορίες είναι πολύ πιο εύκολη. Τα ψηφιακά ιατρικά αρχεία αποθηκεύονται στο cloud και είναι προσβάσιμα από οπουδήποτε.

Βελτίωση της φροντίδας των ασθενών

Οι εφαρμογές κινητού επιτρέπουν στους ασθενείς να παρακολουθούν τα ραντεβού του γιατρού τους, την πρόσληψη τροφής, τον καρδιακό ρυθμό και την άσκηση και οι εφαρμογές υγείας και φυσικής κατάστασης προσφέρουν τώρα προσαρμοσμένες λύσεις παρακολουθώντας τι τρώνε οι άνθρωποι καθώς και το επίπεδο δραστηριότητάς τους. Ορισμένες νέες εφαρμογές επιτρέπουν στους ασθενείς να ανεβάζουν τις συνταγές τους και να παραλαμβάνουν φάρμακα στην πόρτα – εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα σε δαπανηρές επισκέψεις στο φαρμακείο – ενώ άλλες επιτρέπουν στους γιατρούς να επικοινωνούν απευθείας με τους ασθενείς και να παρακολουθούν ζωτικές παραμέτρους.

Τηλεϊατρική: μια νέα εποχή

Με την τηλεϊατρική, ένας ασθενής μπορεί να συμβουλευτεί έναν ειδικό οπουδήποτε στον κόσμο. Πρόκειται για μια τεχνολογία που καθιστά αδιάφορη την απόσταση όταν πρόκειται για ιατρικές διαβουλεύσεις. Μπορεί επίσης να είναι ένας σωτήρας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπου απαιτείται άμεση κρίσιμη φροντίδα. Με αυτήν τη μέθοδο, συσκευές όπως τηλεφωνικά βίντεο χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση βιολογικών σημάτων, εικόνων και άλλων σχετικών δεδομένων μεταξύ γιατρού και ασθενούς. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here