Σύγκρουση Παλαιστινίων – Ισραήλ: Έκκληση Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της βίας


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε έκκληση σήμερα για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή, καθώς εντείνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα, τονίζοντας ότι θέλει να δει μια σημαντική μείωση στις πυραυλικές επιθέσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι αναμένει πως θα έχει και νέες επαφές με ηγέτες χωρών της περιοχής για το θέμα αυτό.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε από την πλευρά της ότι η Αίγυπτος, η Τυνησία και άλλες χώρες μπορούν να παίξουν βραχυπρόθεσμα κάποιον ρόλο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτάχθηκαν στο αίτημα της Νορβηγίας, της Κίνας και της Τυνησίας για μια δημόσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή με αντικείμενο συζήτησης την επιδεινούμενη βία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μαχητών, ανέφεραν διπλωμάτες.

Οι τελευταίοι τόνισαν ότι η Ουάσινγκτον επικαλέστηκε διπλωματικές προσπάθειες ως τον λόγο της αντίρρησής της, υποστηρίζοντας ότι μια συζήτηση του ΣΑ δεν θα ήταν παραγωγική, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια πιθανή συνεδρίαση την Τρίτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ