Μητσοτάκης Ανακοίνωση: Τα νοσοκομεία αναφοράς covid-19 της Αθήνας θα είναι τα νοσοκομεία εκκίνησης του εμβολιασμού

Μητσοτάκης Ανακοίνωση: Από 5 νοσοκομεία της Αθήνας θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στις 27 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης στελεχών που εμπλέκονται στο σχέδιο “Ελευθερία”, στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα νοσοκομεία που θα εμβολιάσουν πρώτα τους εργαζόμενούς τους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, είναι 5 νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, και συγκεκριμένα, το «Σωτηρία», ο «Ευαγγελισμός», το «Θριάσιο» Ελευσίνας, το «Αττικόν» και το «Ασκληπιείο» της Βούλας.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» θα εμβολιαστούν πρώτα, 50 διευθυντές κλινικών και τομεάρχες νοσηλευτικής υπηρεσίας.

«Θα προηγηθούν, προφανώς, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρωτίστως οι ήρωες μας, οι οποίοι σήκωσαν τόσο μεγάλο βάρος τους τελευταίους μήνες εργαζόμενοι στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας, αλλά βέβαια και οι φιλοξενούμενοι σε μονάδες ηλικιωμένων», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζεται η καταγραφή των γιατρών και νοσηλευτών που δηλώνουν συναίνεση στους εμβολιασμούς

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η προσπάθεια καταγραφής των υγειονομικών που καλούνται να δηλώσουν τη συναίνεσή τους για να μπουν στις λίστες εμβολιασμού. Όπως λένε οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, είναι μεγαλύτερη η συμμετοχή των γιατρών προς το παρόν από τους νοσηλευτές και το λοιπό προσωπικό.

«Χρειάζεται λίγο καλύτερη ενημέρωση για το εμβόλιο από τους υπεύθυνους της επιτροπής λοιμώξεων των νοσοκομείων», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού και γενικός γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας.

Και συνεχίζει: «Ζητάμε καλύτερη ενημέρωση από τον γιατρό που θα κάνει το εμβόλιο, αλλά και καλύτερη οργάνωση. Γιατί αν πάμε με 50 άτομα την ημέρα στους εμβολιασμούς, ο Ευαγγελισμός θα τελειώσει τον Μάρτιο, με 3.000 προσωπικό που έχουμε, άντε να εμβολιαστούν οι 2.500 χιλιάδες. Η μη σωστή ενημέρωση ενισχύει τον αγνωστικισμό και τροφοδοτεί τους «ψεκασμένους», αναφέρει.

Παρόμοια θέση παίρνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως αναφέρει ο πρόεδρος Μιχάλης Γιαννάκος, η συμμετοχή των νοσηλευτών δεν είναι μεγάλη, μέχρι στιγμής: «Αυτό το κλίμα εξαναγκασμού να απαντήσουμε μέσα σε ένα 24ωρο, χωρίς να μας έχουν ενημερώσει σωστά, αυτό λειτούργησε αρνητικά. Το κείμενο της ενημέρωσης είναι 30 σελίδες και δεν μπορεί κανείς να τις διαβάσει», σημειώνει.

Στο νοσοκομείο «Σωτηρία», πάντως, υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση των γιατρών και νοσηλευτών, αναφέρει  η Πνευμονολόγος και Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής, Μίνα Γκάγκα:

«Εμάς στην κλινική μας όλοι δήλωσαν προθυμία για να εμβολιαστούν. Υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και πιστεύω ότι όλοι οι συνάδελφοι που εργάζονται σε κλινικές Covid και έχουν δει από κοντά τις επιπτώσεις της νόσου, δεν μπορούν να μην είναι ευαισθητοποιημένοι».

ΠΗΓΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Τι εγινε ;μολις ειδε τις δημοσκοπησεις[του φιλου του,οχι τιποτα σοβαρο]κανει περα τον Κικιλια και μας πρηζει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here