Lockdown rapid test: Η κυβέρνηση σκανάρει επιδημιολογικά τη χώρα

Lockdown rapid test: Όλα τα «εργαλεία» που έχει στη διάθεσή της, μέχρι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός και να καλυφθεί το ποσοστό που απαιτείται ώστε να θεωρηθεί ότι έχει επιτευχθεί η ανοσία του πληθυσμού, ενεργοποιεί η κυβέρνηση, προκειμένου να περιορίσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη διασπορά του νέου κορωνοϊού και τις συνέπειες της πανδημίας στη χώρα.

Η εφαρμογή «σκληρών« τοπικών lockdown, με επιπλέον μέτρα τύπου Δυτικής Αττικής και Κοζάνης αποτελεί ένα καθοριστικό «εργαλείο» στα χέρια της κυβέρνησης, ώστε να περιορίσει τη διασπορά σε περιοχές που, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, δεν δείχνουν να προσαρμόζονται επαρκώς στη νέα πραγματικότητα. Ήδη από την Πέμπτη ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου μέτρου σε περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Ελευσίνα), ενώ την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε «σκληρό» lockdown και στην περιοχή της Κοζάνης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως και το Σάββατο με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βόρεια Ελλάδα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για πιο «σκληρό» lockdown και σε άλλες περιοχές.

Η επέκταση των μέτρων του lockdown σε τοπικό επίπεδο δεν αποτελεί το μοναδικό «εργαλείο» της κυβέρνησης στον «πόλεμο» κατά της πανδημίας και της διασποράς του νέου κορωνοϊού. Η μαζική πραγματοποίηση rapid test σε τυχαία «κομμάτια» του πληθυσμού έρχεται να προστεθεί στη «φαρέτρα» των ειδικών. Ο Σωτήρης Τσιόδρας και οι συνεργάτες του, σε συνεργασία  με τον ΕΟΔΥ και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαδικασία, θα έχουν την ευκαιρία να αποτυπώσουν με πολύ πίο συγκεκριμένο τρόπο το μέγεθος της διασποράς του νέου κορωνοϊού στον πληθυσμό και ιδιαίτερα το ποσοστό των ασυμπτωματικών, οι οποίοι κάνουν -δίχως να το γνωρίζουν- την πιο «ύπουλη» και επικίνδυνη δουλειά.

Οι ανακοινώσεις από τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη του σχεδίου μαζικών rapid test μέσω δηλώσεων συμμετοχής στην πλατφόρμα testing.gov.gr αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο στην καταγραφή του επιπέδου της διασποράς, καθώς μέσω των στοιχείων που θα προκύψουν, θα έχουν οι λοιμωξιολόγοι την ευχέρεια να εκτιμήσουν με πιο έγκυρα και ρεαλιστικά δεδομένα την κατάσταση. Ως εκ τούτου, οι εισηγήσεις τους στην κυβέρνηση για τα μέτρα και την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσει, θα είναι περισσότερο στοχευμένη.

Το σχέδιο μαζικών rapid test και η διαδικασία συμμετοχής

Ο κ. Μαγιορκίνης αναφέρθηκε στον στόχο των 12.000 τεστ, ανέλυσε τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει ο εκάστοτε πολίτης και ανέφερε ως εξαίρεση όσους παρουσιάζουν συμπτώματα, οι οποίοι, όπως τόνισε, θα πρέπει να απευθύνονται στον γιατρό τους.

ΠΗΓΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ποσο γελοιοι,ποσο θεομπεχτες,ποσο διεστραμμενοι.Σκαναρουν με αποτυχημενα τεστ[οι Γερμανοι το ειπαν,οχι εγω] να βρουν τι;Υστερα απο δεκα μηνες να εχουμε να λεμε.Ντροπη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here