Καταργούνται παρωχημένες ειδικότητες στις εφορίες – Νέα περιγράμματα θέσεων


Προς κατάργηση βαίνουν πολλές παρωχημένες ειδικότητες εντός της φορολογικής διοίκησης, όπως προέκυψε από χθεσινές δηλώσεις του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα για τις ειδικότητες που θα καταργηθούν ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε ενδεικτικά στους υπαλλήλους χρηματικού καταλόγου, θέση που δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης στη σημερινή ψηφιακή εποχή.

Προσβλέποντας στη βελτίωση της λειτουργίας της ΑΑΔΕ και έχοντας ως κυρίαρχο μέλημα την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της Αρχής, η ηγεσία της φορολογικής διοίκησης ετοιμάζει νέα περιγράμματα θέσεων εργασίας και τη διεύρυνση του προφίλ των ικανοτήτων που θα πρέπει να έχει ο κάθε υπάλληλος που αναλαμβάνει αυτές τις θέσεις.

Στο ίδιο πλαίσιο, το επιτελείο του κ. Πιτσιλή στοχεύει στην καθιέρωση ειδικού βαθμολογίου, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου συστήματος αποδοχών για τα στελέχη της ΑΑΔΕ και θα παρέχει κίνητρα για επαγγελματική ανέλιξη. Στην ίδια βάση θα υπάρξει μέχρι τέλος του έτους ειδική μεθοδολογία προσωπικού προγράμματος ανάπτυξης.

Να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των ενεργειών προγραμματισμού δράσεων στελέχωσης της ΑΑΔΕ, επικαιροποιήθηκε το σχέδιο δράσεων στελέχωσης (2020-2022) και καταρτίσθηκε το κυλιόμενο τριετές σχέδιο δράσεων στελέχωσης 2021-2023.

Με γνώμονα την ανάπτυξη και βέλτιστη αξιοποίηση του προσωπικού της Αρχής και έχοντας θέσει ως προτεραιότητα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων προσαρμοσμένων στο σύγχρονο περιβάλλον, η ΑΑΔΕ προωθεί την τηλεκπαίδευση και στοχεύει στην επιμόρφωση τουλάχιστον 20% του ανθρώπινου δυναμικού της ΑΑΔΕ και στην ανάπτυξη και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε τομείς αιχμής τόσο της φορολογικής όσο και της τελωνειακής Διοίκησης καθώς και των Υπηρεσιών του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Λόγω της πανδημίας, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα τηλεκπαιδεύσεις με σύγχρονο τρόπο (synchronouselearning) στην ΑΑΔΕ. Για την υλοποίηση αυτών αξιοποιήθηκε η πλατφόρμα epresence.gov.gr. Οι νεοεισερχόμενοι υπάλληλοι που εκπαιδεύτηκαν τους τελευταίους μηνες είναι 487 (365 εφοριακοί και 121 τελωνειακοί υπάλληλοι), ενώ 52 υπάλληλοι (45 εφοριακοί και 7 τελωνειακοί υπάλληλοι) βρίσκονται στο στάδιο της πρακτικής άσκησης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ