Δείτε τους ανιστόρητους χάρτες της Τουρκίας για το Αιγαίο

Τουρκικές προκλήσεις  | Κυπριακή ΑΟΖ:  Οι Τούρκοι τραβουν στο σχοινί στα άκρα – Επικίνδυνη κλιμάκωση στην ανατολική Μεσόγειο με απειλητικές ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών – Χαρακτηρίζουν «Μονομερείς ενέργειες» τις γεωτρήσεις της Exxon Mobil στο Οικόπεδο 10 – Δείτε τους ανιστόρητους τουρκικούς χάρτες που «εξαφανίζουν» Κρήτη, Κάρπαθο, Καστελλόριζο και Κύπρο

Αποφασισμένη να τραβήξει στα άκρα το ενεργειακό «μπρα ντε φερ» στην ανατολική Μεσόγειο εμφανίζεται η Τουρκία. Το Υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος προχώρησε την Κυριακή (18/11/2018) στην έκδοση μιας απαράδεκτης ανακοίνωσης, αντιδρώντας στις έρευνες της Exxon Mobıl στο οικόπεδο 10. Παράλληλα, ξεκαθαρίζει πως η Άγκυρα ξεκινά άμεσα γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στην περιοχή που εκτείνεται το ψευδοκράτος.

«Το γεγονός ότι η Exxon Mobil ξεκίνησε δραστηριότητες εξερεύνησης φυσικού αερίου στο δήθεν οικόπεδο 10 της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης στα ανοιχτά Κύπρου, δεν συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής. Αυτό θα μπορεί να αλλάξει ορισμένες ευαίσθητες ισορροπίες και στο θέμα της την επίλυσης του προβλήματος», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Και προσθέτει:«Δηλώνοντας πως όλοι οι φυσικοί πόροι γύρω από την Κύπρο δεν ανήκουν όχι μόνο για την ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά πως ανήκει και στις δυο πλευρές, είχαμε προειδοποιήσει την ελληνοκυπριακή διοίκηση να σταματήσει τις μονομερείς δραστηριότητες υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

Με αυτή την αφορμή, επαναλαμβάνουμε την προειδοποίησή μας προς τις εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτές τις μονομερείς δραστηριότητες αναζήτησης και εξόρυξης των Ελληνοκυπρίων.

Υπενθυμίζουμε πως η κατανομή των φυσικών πόρων της Κύπρου είναι θέμα ουσίας του Κυπριακού. Όπως και πριν έτσι και από εδώ και πέρα, σε συντονισμό με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των τουρκοκυπρίων που απορρέουν από το διεθνές δίκαια, ως συνιδιοκτήτες του νησιού, θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα διπλωματικά και πολιτικά βήματα.

Εκτός από τη δική μας υφαλοκρηπίδα, θα αρχίσουμε τις δραστηριότητες μας στις περιοχές τις οποίες αδειοδότησε η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”προς την Τουρκική εταιρεία Ερευνών Πετρελαίου».

Από την παραπάνω ανακοίνωση, καθίστανται απολύτως σαφείς οι προθέσεις και οι επόμενες κινήσεις των Τούρκων, οι οποίοι εμμένουν στην πάγια τακτική των ανούσιων κι αδιέξοδων «ψευτοτσαμπουκάδων».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR 


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here