Μπόρις Τζόνσον: Νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού – Μεταδίδεται γρηγορότερα

Με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησής του, μέσω τηλεδιάσκεψης, συζήτησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν επειγόντως, αφότου επιβεβαιώθηκε ότι ένα νέο στέλεχος του ιού Covid-19 θα μπορούσε να μεταδίδεται ταχύτερα και να έχει οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων.

Επιπλέον, ο επικεφαλής των υγειονομικών αρχών της Αγγλίας Κρις Ουίτι δήλωσε πως αν και δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή αποδείξεις ότι η παραλλαγή του νέου κορωνοϊού έχει προκαλέσει ένα υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ή έχει επηρεάσει τα εμβόλια, βρίσκονται σε εξέλιξη επείγουσες έρευνες για να επιβεβαιωθεί ή όχι αυτό.

Συγκεκριμένα είπε: «Έχουμε προειδοποιήσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και συνεχίζουμε να αναλύουμε τα διαθέσιμα δεδομένα για να βελτιώσουμε την κατανόησή μας … Η Συμβουλευτική Ομάδα Νέων και Αναδυόμενων Απειλών από Αναπνευτικούς Ιούς (NERVTAG) θεωρεί αυτή τη στιγμή ότι το νέο στέλεχος μπορεί να διασπείρεται ταχύτερα».

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση γνωστοποίησε τη Δευτέρα πως η αύξηση των κρουσμάτων στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία ενδέχεται να συνδέεται με μία νέα, πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού, ενώ περίπου στις 18.00 ώρα Ελλάδας ο Τζόνσον θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου με τον Ουίτι και τον επικεφαλής επιστημονικό σύμβουλο της κυβέρνησης, εν μέσω συστάσεων να ανακοινώσει νέα επείγοντα μέτρα επιχειρώντας να αναχαιτίσει την αύξηση των κρουσμάτων που προκαλεί η νέα μετάλλαξη του Covid-19.

Χθες, η χώρα κατέγραψε 28.507 νέα κρούσματα COVID-19 και 489 θανάτους, με το δείκτη R να υπολογίζεται μεταξύ 1,1 και 1,2, κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ταχέως.

Όπως τόνισε, ο Τζόνσον χθες, παρά τη νέα τροπή, ελπίζει ότι η Αγγλία δε θα χρειαστεί να εισέλθει σε ένα τρίτο lock down μετά τα Χριστούγεννα, όμως οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι χρειάζεται επείγουσα δράση για να περιοριστεί ο ιός.

ΠΗΓΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here