Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση: Οφέλη και παρενέργειες του αυνανισμού

Ο αυνανισμός είναι μια κοινή δραστηριότητα. Είναι ένας φυσικός και ασφαλής τρόπος για να εξερευνήσετε το σώμα σας, να νιώσετε ευχαρίστηση και να απελευθερώσετε την σεξουαλική ένταση. Εμφανίζεται μεταξύ ανθρώπων από όλα τα υπόβαθρα, φύλα και φυλές. Παρά τους μύθους, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν σωματικά επιβλαβείς παρενέργειες του αυνανισμού. Ωστόσο, ο υπερβολικός αυνανισμός μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σας και την καθημερινή ζωή σας. Εκτός από αυτό, ο αυνανισμός είναι μια διασκεδαστική, φυσιολογική και υγιής πράξη.

Ο αυνανισμός είναι μια υγιής σεξουαλική δραστηριότητα. Έχει πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Υπάρχουν περιορισμένες μελέτες σχετικά με τα οφέλη του αυνανισμού, αλλά υπάρχουν μελέτες σχετικά με τη σεξουαλική επαφή και τη διέγερση. Έρευνες και αναφορές δείχνουν ότι η σεξουαλική διέγερση, συμπεριλαμβανομένης της διέγερσης μέσω του αυνανισμού, μπορεί να σας βοηθήσει να: ανακουφίσετε το αυξημένο άγχος, κοιμηθείτε καλύτερα, ενισχύσετε τη διάθεσή σας, χαλαρώσετε, νιώσετε ευχαρίστηση, ανακουφίσετε τις κράμπες, ελευθερώσετε τη σεξουαλική ένταση, κάνετε καλύτερο σεξ, κατανοήσετε καλύτερα τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας.

Τα ζευγάρια μπορούν επίσης να αυνανίζονται για να εξερευνήσουν διαφορετικές επιθυμίες, καθώς και να αποφύγουν την εγκυμοσύνη. Η αυτο-ευχαρίστηση σας βοηθά επίσης να αποτρέψετε τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ).

Ο αυνανισμός δεν έχει επιβλαβείς παρενέργειες. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ένοχοι για αυνανισμό ή να έχουν προβλήματα με τον χρόνιο αυνανισμό. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ένοχοι για αυνανισμό λόγω πολιτιστικών, πνευματικών ή θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ο αυνανισμός δεν είναι ούτε λανθασμένος ούτε ανήθικος, αλλά μπορεί ακόμα να ακούσετε μηνύματα ότι η αυτοεξυπηρέτηση είναι «βρώμικη» και «επαίσχυντη». Εάν αισθάνεστε ένοχοι για αυνανισμό, μιλήστε με κάποιον που εμπιστεύεστε για το γιατί αισθάνεστε έτσι και πώς μπορείτε να περάσετε πέρα ​​από αυτήν την ενοχή. 

Μερικοί άνθρωποι μπορούν και αναπτύσσουν εθισμό στον αυνανισμό. Μπορεί να ξοδεύετε πολύ χρόνο για αυνανισμό εάν ο αυνανισμός σας κάνει να: παραλείψτε τις δουλειές σας ή τις καθημερινές σας δραστηριότητες, χάσετε τη δουλειά ή το σχολείο, ακυρώσετε συνάντηση με φίλους ή συγγενείς, χάσετε σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις. Ο εθισμός στον αυνανισμό μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σας και άλλα μέρη της ζωής σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here