Στυτική Δυσλειτουργία: Αλήθειες για την ανδρική στύση

Είτε έχετε είτε όχι, πιθανότατα πιστεύετε ότι γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πέος. Όμως η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) επηρεάζει έως και 30 εκατομμύρια Αμερικανούς άνδρες, πολλοί από τους οποίους δεν καταλαβαίνουν πώς ή γιατί συμβαίνει.

1. Οι περισσότεροι άνδρες με ΣΔ δεν έχουν στην πραγματικότητα ΣΔ. Οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από στυτική δυσαρέσκεια παρά στυτική δυσλειτουργία. Αυτό σημαίνει ότι η στύση έχει γίνει πιο δύσκολη και είναι πιο απογοητευτική από ό, τι κάποτε.

2. Το πέος είναι εύθραυστο. Ναι, μπορείτε να σπάσετε το πέος σας. Ωστόσο, δεν είναι σαν ένα σπασμένο οστό – αντ ‘αυτού, τα αιμοφόρα αγγεία μέσα στο πέος σκάνε, προκαλώντας οδυνηρό πρήξιμο. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, το ένα τρίτο των περιπτώσεων κατάγματος πέους αποδίδεται σε σεξουαλική επαφή όπου ο σύντροφος βρίσκεται στην κορυφή.

3. Οι στύσεις γίνονται από νωρίς. Ακόμα και στη μήτρα, τόσο νωρίς. Τα αρσενικά έμβρυα μπορούν να παρουσιάσουν στύσεις στη μήτρα.

4. Τα φάρμακα για ΣΔ δεν λειτουργούν πάντα. Τα φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους άνδρες με ΣΔ να ανακτήσουν μια υγιή σεξουαλική ζωή λειτουργούν μόνο σε περίπου τα δύο τρίτα των περιπτώσεων. Επίσης, το Psychology Today αναφέρει ότι ορισμένοι άνδρες χρειάζονται όλο και μεγαλύτερες δόσεις, οι οποίες έρχονται με ολοένα και πιο έντονες παρενέργειες.

5. Η μεγαλύτερη στύση στον κόσμο είναι 34 εκατοστά. Ο Jonah Falcon λέγεται ότι έχει το μεγαλύτερο πέος στον κόσμο που, όταν είναι όρθιο, έχει μήκος πάνω από τριάντα εκατοστά, ενώ όταν είναι χαλαρό, έχει διαστάσεις περίπου είκοσι εκατοστά.

6. Η ΣΔ μπορεί να σηματοδοτήσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Μερικές φορές, τα σεξουαλικά προβλήματα είναι ένα σημάδι μεγαλύτερων ζητημάτων. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, η ΣΔ μπορεί να προκληθεί από καρδιακές παθήσεις, διαβήτη, νόσο του Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας, υψηλή χοληστερόλη και πολλά άλλα.

7. Δεν απαιτούνται στύσεις για οργασμό. Ναι, οι άνδρες που δεν μπορούν να επιτύχουν στύσεις μπορεί να έχουν οργασμούς.

8. Οι επιλογές τρόπου ζωής μπορούν να σας κάνουν πιο επιρρεπείς σε ΣΔ. Ο αλκοολισμός, η χρήση ναρκωτικών, το υπερβολικό βάρος, το κάπνισμα, ορισμένα φάρμακα, ακόμη και η «παρατεταμένη ποδηλασία» μπορεί να οδηγήσουν σε ΣΔ, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here