Νότια Αφρική: Αντιμέτωπη με νέο στέλεχος του SARS-CoV-2 – Ανησυχία εν αναμονή του εμβολίου

Νότια Αφρική: Την ώρα που η ανθρωπότητα βλέπει «χαραμάδα» ελπίδας όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού μέσω του εμβολίου, από τη Νότια Αφρική έρχονται νέα που δημιουργούν ανησυχία. Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο στέλεχος του SARS-CoV-2 που προκαλεί ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

«Συγκαλέσαμε αυτή την ενημέρωση του κοινού σήμερα για να ανακοινώσουμε ότι μια παραλλαγή του ιού SARS-CoV-2, που επί του παρόντος αποκαλείται 501.V2 Variant, εντοπίστηκε από επιστήμονές μας, ειδικούς στη γονιδιωματική, εδώ στη Νότια Αφρική», ανέφερε ο υπουργός Ζουέλι Μκίζε σε ανάρτησή του στο Twitter. «Τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, επομένως, υποδηλώνουν εντόνως ότι το τρέχον, δεύτερο κύμα που βιώνουμε οφείλεται σε αυτήν τη νέα παραλλαγή», πρόσθεσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι είναι ενήμερος για το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εμφανίστηκε στη Μεγάλη Βρετανία, όμως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι συμπεριφέρεται διαφορετικά από τους υπάρχοντες τύπους του ιού. Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19 στην Αφρική, σχεδόν 900.000 ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τους 20.000. Αυτήν την εβδομάδα η κυβέρνηση ενέτεινε τα περιοριστικά μέτρα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

“Εκτόξευση” κρουσμάτων

Το υπουργείο Υγείας της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.163 κρούσματα κορωνοϊού. Με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό στη χώρα να φθάνει τους 866.127. Το ίδιο διάστημα, ακόμη 175 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα να φθάνει τους 23.451 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Νότια Αφρική πλήττεται το τρέχον διάστημα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας της χώρας Ζουέλι Εμκίζε.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here