Κορωνοϊός Αγγλία Μπόρις Τζόνσον: Σύγχυση στους Έλληνες ταξιδιώτες λόγω lockdown [vid]

Κορωνοϊός Αγγλία Μπόρις Τζόνσον: Απολύτως μπερδεμένοι είναι οι Έλληνες ταξιδιώτες που έχουν κλείσει εισιτήριο για να γυρίσουν από το Λονδίνο, μετά και τις εξαγγελίες του Μπόρις Τζόνσον που θέτει αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς για το Λονδίνο και την Νοτιοανατολική Αγγλία. Oι εν λόγω περιοχές βρίσκονται πλέον κάτω από τον ανώτερο βαθμό -4- όσον αφορά τον κίνδυνο της πανδημίας και υπόκεινται σε περιορισμούς για διακοπές στο εξωτερικό από σήμερα τα μεσάνυχτα, όπως ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον.


Όσον αφορά τους Έλληνες που έχουν προγραμματίσει να έρθουν στην Ελλάδα από το Λονδίνο, επί του παρόντος πηγές από τις αεροπορικές που πετούν στο Λονδίνο επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει ταξιδιωτικός περιορισμός ή ΝΟΤΑΜ (ταξιδιωτική αναγγελία για το αεροπορικό ταξίδι) σε ισχύ που να επιβάλλει την απαγόρευση πτήσεων.

Πάντως στο Λονδίνο, σε συνέχεια των κυβερνητικών ανακοινώσεων, οι μεγάλοι tour operators προχωρούν σε ενημέρωση των πελατών τους αναφορικά με τα «πακέτα» διακοπών που είχαν κλείσει και τώρα ακυρώνονται, με την TUI, την British Airways Ηolidays και την Easyjet Holidays να ενημερώνουν για τις εναλλακτικές της επιστροφής χρημάτων ή voucher (σ.σ. για τα πακέτα διακοπών). «Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε περαιτέρω λεπτομέρειες από τις αρχές», επισημαίνουν από τον όμιλο της Easyjet.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός  ανακοίνωσε ότι η περιφέρεια του Λονδίνου και η νοτιο-ανατολική Αγγλία εισέρχονται και πάλι από αύριο σε lockdown επιπέδου 4 δίνοντας την χαριστική βολή στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρθηκε σε «νέο στέλεχος του κορωνοϊού» στις περιοχές αυτές, το οποίο δεν αυξάνει την επικινδυνότητα» του ιού, αλλά «μεταδίδεται πιο εύκολα».

Οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν. Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν. Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους. Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

Παμπ, εστιατόρια και μουσεία ήταν ήδη κλειστά από το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Έτσι, οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας και της νοτιοανατολικής Αγγλίας τίθενται σε νέο επίπεδο συναγερμού, στο Επίπεδο 4. Ο Μπόρις Τζόνσον αντιστάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή στην ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων και επέμενε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να σωθούν. Οι αρχές είχαν επιτρέψει την συνάντηση μέχρι τριών νοικοκυριών για πέντε ημέρες τα Χριστούγεννα .

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here