Εξαφανισμένος ο Παϊρότζ και ο Παναθηναϊκός στον… αυτόματο!

Εχουν περάσει ήδη έξι μήνες από την στιγμή που πρωτακούστηκε το ενδιαφέρον της πλευράς του Παϊρότζ Πιεγκμπονσάντ για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μία εμφάνιση που «ανάγκασε» τον Γιάννη Αλαφούζο να κλείσει την πόρτα στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος είδε αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την σωτηρία της πράσινης ΠΑΕ, ωστόσο δεν αντιμετωπίστηκε με θέρμη από την πλευρά του Mr ΣΚΑΙ.

Με τα πολλά, φτάσαμε σε συμφωνία του Αλαφούζου με τον Παϊροτζ, κάτι που πήρε σάρκα και οστά στις αρχές του Σεπτέμβρη, όμως από εκεί και πέρα ουδέν.

Μπορεί ο Αλαφούζος να ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό την μορφή που θα πάρει σε πρώτο χρόνο η είσοδος του Ταϋλανδού επιχειρηματία στον Παναθηναϊκό, με την παραχώρηση του 50% των μετοχών που κατείχε ο Αλαφούζος να πηγαίνουν στα χέρια του Παϊρότζ, ωστόσο η μεταβίβαση δεν έχει γίνει και ουσιαστικά η πλευρά του Ταϋλανδού δεν έχει δείξει ακόμα το… χρώμα του χρήματος!

Ολη αυτή η καθυστέρηση γεννά αρκετές αμφιβολίες για τον στόχο τελικά που έχει το fund του Ταϋλανδού, με τον κόσμο του ΠΑΟ να φοβάται μήπως τελικά είναι… άνθρακας ο θησαυρός. Οι φίλαθλοι άκουγαν για ραγδαίες αλλαγές στα διοικητικά της ΠΑΕ και εξακολουθούν να βλέπουν τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος γι αυτούς αποτελεί persona non grata, να συνεχίζει να ηγείται των πράσινων και να κινεί τα νήματα σε όλα τα επίπεδα. Οι Βέλγοι, πάντως, αναφέρουν ότι ο Πιεμπονγκσάντ αναζητά να πουλήσει τουλάχιστον το 50% των μετοχών του στη Μουσκρόν γιατί θέλει να επενδύσει στον Παναθηναϊκό… Ο Παϊρότζ, για την μεταφορά χρημάτων, χρησιμοποιεί ένα «τρίγωνο» εταιριών, ανάμεσα σε Νότιο Κορέα, Κολομβία και Βέλγιο!

Όμως είναι δεδομένο πως έχει καθυστερήσει και όσο αργεί να τελειώσει αυτή η υπόθεση, τόσο φέρνει πονοκέφαλο ακόμα και στον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος πείστηκε από τις προθέσεις του Ταϋλανδού με αποτέλεσμα να κλείσει τα μάτια σε οποιαδήποτε άλλη προοπτική.

Οι κινήσεις του Παϊρότζ, πάντως, δεν δείχνουν έναν επιχειρηματία που θα μπει στον Παναθηναϊκό για να τα σαρώσει όλα, να σπρώξει χρήμα και να αλλάξει το ρου της ιστορίας του τριφυλλιού. Αντιθέτως, μοιάζει περισσότερο με… γραφειοκράτη, που ψάχνει και ψύλλο στ’ άχυρα προκειμένου να πετύχει τον στόχο του.

 

Για εικονική μεταβίβαση των μετοχών της Μουσκρόν κάνουν λόγο οι Βέλγοι

Ακόμα περισσότερο, ενδεχομένως, να περιπλέκονται τα πράγματα για την είσοδο του Παϊρότζ στον Παναθηναϊκό μετά από την αποκάλυψη των Football Leaks που περιπλέκουν το όνομά του και κάνουν λόγο για εικονική μεταβίβαση της Βελγικής Μουσκρόν από τον Ζάχαβι (μάνατζερ και φίλο του Παϊρότζ) προς τον Πιεγκμπονσάντ. Αυτό συνέβη  επειδή το 2016 από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου ψηφίστηκε κανονισμός που απαγορεύει σε οποιονδήποτε μάνατζερ να έχει στην κατοχή του μετοχές ομάδες. Αυτό δημιούργησε ασυμβίβαστο για τον Ζάχαβι, όπως και για τον Φάλι Ραμαντάνι, με αποτέλεσμα να αναζητήσουν κάποιον να μπει μπροστά για λογαριασμό τους στη Μουσκρόν. Και για τον ρόλο αυτόν βρήκαν τον Πιεγκμπονσάντ. Το θέμα έχει απασχολήσει εδώ και αρκετό καιρό τα ΜΜΕ στο Βέλγιο, τα οποία δεν έχουν πειστεί ότι ο Ταϋλανδός είναι αυτός που διοικεί την Μουσκρόν. Το Βελγικό ποδόσφαιρο ταλανίζεται από σκάνδαλα εμπλοκής μάνατζερ και προπονητών σε στημένους αγώνες, κάτι που έχει αναγκάσει τις αρχές να «ξεσκονίζουν» κάθε εμπλεκόμενο στα κοινά των συλλόγων.

Η οικονομική δυσχέρεια και το κλίμα αδιαφορίας, έδωσαν στον Δώνη την ευκαιρία για δουλέψει

Και μέσα σε όλα αυτά, τεχνική ηγεσία και παίκτες καλούνται να αποδείξουν έργο, κάτι που μέχρι τώρα το κάνουν πολύ καλά, αναγκάζοντας κάποιους να κάνουν λόγο για πορεία πρωταθλητισμού. Η αλήθεια είναι ότι σε άλλες εποχές και υπό άλλες συνθήκες, αυτό το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν θα πέρναγε καν τις πόρτες του προπονητικού κέντρου στο Κορωπί. Όμως με την απαγόρευση μεταγραφών και με την οικονομική δυσχέρεια στην ΠΑΕ ο Γιώργος Δώνης έκανε εξαιρετική επιλογή παικτών και άψογο στήσιμο, για έναν Παναθηναϊκό που ξέρει τι θέλει στο γήπεδο και πως να το παίρνει. Ο κόσμος από την πρώτη στιγμή κατάλαβε το τι έχει δημιουργήσει ο Ελληνας τεχνικός και συμπαραστάθηκε έμπρακτα στην ομάδα. Ωστόσο όσο ανεβαίνει ο πήχης των προσδοκιών, τόσο πιο εύκολο είναι όλα να… γκρεμιστούν μέσα σε λίγες μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here