Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα – Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις δεν θα τερματιστούν σύντομα


Βαρύς ο φόρος αίματος των αμάχων – Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ  Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να τερματιστούν σύντομα, μετά την εντατικοποίηση των πληγμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες.

«Λέω ότι θα επιφέρουμε βαρύ πλήγμα στη Χαμάς και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις (..) Πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά. Δεν τελείωσε ακόμα», είπε ο Νετανιάχου, αφού ολοκληρώθηκε μια συνεδρίαση στο υπουργείο Άμυνας, προαναγγέλλοντας μια πιθανή ενίσχυση των πληγμάτων.

israil-2.jpg
Σφυροκοπείται από ξηράς και αέρος η ΓάζαAP

Το Ισραήλ συνεχίζει την πίεση στη Γάζα, με αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού στον πυκνοκατοικημένο θύλακα. Μεταξύ των στόχων, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, είναι το δίκτυο των σηράγγων μέσω των οποίων μετακινούνται στη Λωρίδα της Γάζας οι μαχητές και τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, καθώς επίσης και μια «τρομοκρατική ταξιαρχία» που είναι έτοιμη να εκτοξεύσει ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος.

Από τη Δευτέρα, ισραηλινές επιδρομές και βομβαρδισμοί στον παλαιστινιακό θύλακα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 120 ανθρώπους. Στο Ισραήλ, ο αριθμός των νεκρών από ρουκέτες της Χαμάς αυξήθηκε σε εννέα.

Η κλιμάκωση ξεκίνησε στις 3 Μαΐου μετά από συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών δυνάμεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, κατεχόμενο τμήμα της Ιεράς Πόλης, εν μέσω απειλών για έξωση παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος Εβραίων εποίκων.

Στο μέτωπο της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις εντείνουν το σφυροκόπημα υπό τον εκκωφαντικό ήχο εκρήξεων. Παλαιστίνιοι που κατοικούν κοντά στη μεθόριο εγκατέλειψαν με κάθε μέσο τα περίχωρα, ορισμένοι αναζητώντας καταφύγιο σε σχολεία που λειτουργούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στην Πόλη της Γάζας.

Περισσότερα από 200 σπίτια και 24 σχολεία έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή υποστεί μεγάλες ζημιές σε πέντε ημέρες αεροπορικών επιδρομών, αναφέρουν τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποιώντας παράλληλα πως ενδέχεται να περιοριστεί η πρόσβαση των κατοίκων σε πόσιμο νερό εξαιτίας των διακοπών ρεύματος και καταστροφών στα δίκτυα.

Επί του παρόντος Ισραηλινοί στρατιώτες δεν έχουν εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αποσαφηνίστηκε κατόπιν αρχικής σύγχυσης με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού. Ισχυρές δυνάμεις, ταξιαρχίες πεζικού και τεθωρακισμένα, βρίσκονται από χθες, Πέμπτη, στη μεθόριο συμμετέχοντας στις επιχειρήσεις αλλά δεν έχουν περάσει στη Γάζα. Παράλληλα, έχουν ανακληθεί συνολικά 14.000 έφεδροι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ