Κρούσματα σήμερα: 172 στην Αττική, 100 στη Θεσσαλονίκη – Η κατανομή των νέων μολύνσεων ανά περιφέρεια

Κρούσματα σήμερα: Πού εντοπίζονται τα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα, Κυριακή 20/12. Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται τα περισσότερα

Μειωμένος εμφανίζεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ την Κυριακή 20/12 ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα ανακοινώθηκαν 588 νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 131.072.

Από τα συνολικά κρούσματα, τα 5.211 (4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 38.349 (29,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Αττική και Θεσσαλονίκη συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τα περισσότερα κρούσματα, με 172 και 100 αντίστοιχα.

Ο ημερήσιος αριθμός και τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα:

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου (εισαγόμενα) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here