Πρωθυπουργός Ομιλία: Ο Μόντι της Ινδίας λέει ότι «αισθάνεται» τον πόνο του έθνους του λόγω covid


Πρωθυπουργός Ομιλία: Ο Μόντι της Ινδίας λέει ότι «αισθάνεται» τον πόνο της Κόβιντ του έθνους του. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού της Ινδίας, Narendra Modi, έχει πληγεί από την κριτική για τον χειρισμό του ιού. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Νάρεντα Μόντι δήλωσε ότι αισθάνεται τον πόνο όλων των Ινδών που καταπολεμούν την πανδημία, σε τηλεοπτική ομιλία την Παρασκευή μετά από εβδομάδες που αποφεύγει σε μεγάλο βαθμό το δημόσιο σχόλιο για το καταστροφικό κύμα κορωνοϊού της χώρας του.

Η κυβέρνηση του Ινδουιστή εθνικιστή ηγέτη έπεσε από κριτική για τον χειρισμό του ιού, με την ομιλία του να έρχεται καθώς η χώρα των 1,3 δισεκατομμυρίων ανέφερε 4.000 θανάτους για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και 343.144 νέες μολύνσεις.

Πολλοί Ινδοί έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κατηγορήσουν τη λαϊκιστική δεξιά κυβέρνηση του Μόντι ότι τους εγκατέλειψε καθώς οι απελπισμένες οικογένειες προσπαθούν να βρουν νοσοκομειακά κρεβάτια, φιάλες οξυγόνου και αντιιικά φάρμακα.

Ο αρχηγός του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου Ραχούλ Γκάντι δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός είχε  ελλείψεις, όπως κρεβάτια με οξυγόνο και νοσοκομεία.

Ωστόσο, ο Μόντι δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνησή του εργάζεται εν «πολέμω» εναντίον της Κόβιντ-19. «Λόγω αυτού του κορωνοϊού, έχουμε χάσει ανθρώπους από κοντά μας.

Τον πόνο που υπέστησαν οι πολίτες μας τις τελευταίες ημέρες, τον αισθάνομαι εξίσου », είπε. “Όποια εμπόδια υπάρχουν προσπαθούμε να τα καταργήσουμε.”

Ο Μόντι είπε ότι ακόμη και ο στρατός εργάζεται ενάντια σε αυτό που αποκαλούσε «έναν αόρατο εχθρό που αλλάζει πάντα σχήμα». «Η Ινδία δεν πρόκειται να χάσει την ελπίδα. Θα πολεμήσουμε και θα κερδίσουμε ενάντια σε αυτόν τον ιό. ”

Τα σχόλιά του ήρθαν καθώς ο ιός μετριάζεται σε μεγάλες πόλεις όπως το Νέο Δελχί και η Βομβάη, αλλά η αγροτική ενδοχώρα της Ινδίας, που φιλοξενεί τα δύο τρίτα του πληθυσμού, έχει τώρα το βάρος.

Η βόρεια πολιτεία της Ουτάρ Πραντές, που φιλοξενεί περισσότερους από 240 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει πληγεί ιδιαίτερα. Οι κάτοικοι λένε ότι οι θάνατοι υποβάλλονται σε αναφορές και στα νεκροταφεία, ότι ορισμένα πτώματα ρίχθηκαν σε ποτάμια, αναγκάζοντας την κυβέρνηση την Παρασκευή να διατάξει αστυνομικές περιπολίες στον Γάγγη και αλλού για να σταματήσουν οι άνθρωποι να πετάνε τους νεκρούς.

«Η μόλυνση με κορωνοϊό εξαπλώνεται επίσης γρήγορα στα χωριά μας», πρόσθεσε ο Modi, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του «προσπαθούσε τα πάντα» για να το σταματήσει.

Η κυβέρνηση βασίζεται σε μια τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού, αλλά έχει μείνει πίσω στον στόχο της να δώσει εμβόλια σε 300 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Η Ινδία, ο μεγαλύτερος παραγωγός εμβολίων στον κόσμο, έχει εμβολιάσει πλήρως πάνω από 38,2 εκατομμύρια ανθρώπους, εν μέσω ελλείψεων και δυσλειτουργιών στο σύστημα ηλεκτρονικής εγγραφής.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ