Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Μείωση των σφαλμάτων στα φάρμακα [vid]

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση:  Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, επίσης γνωστή ως ePrescription, μετατρέπει πλήρως τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται η υγειονομική περίθαλψη σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Παίζει επίσης αξιοσημείωτο ρόλο στις προσπάθειες της χώρας να αυξήσει την ασφάλεια και τα αποτελέσματα της διαδικασίας συνταγογράφησης.

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από την κλινική Everett σε συνεργασία με τη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον δήλωσε ότι οι ηλεκτρονικές συνταγές βελτίωσαν την ασφάλεια των ασθενών περιορίζοντας πιθανά σφάλματα φαρμάκων τα οποία, με τη σειρά τους, οδηγούν σε ανεπιθύμητες αντιδράσεις φαρμάκων. Τα οφέλη που έρχονται παράλληλα με την υιοθέτηση του ePrescription είναι πολύ μεγάλα.


Αυξημένη παραγωγικότητα

Η χειροκίνητη συνταγή συνταγών μπορεί να αποδειχθεί τρομακτική εργασία για τους κλινικούς ιατρούς μερικές φορές, καθώς αυτές οι συνταγές συνήθως πρέπει να καταρτιστούν και να εγκριθούν σε ατομική βάση. Με τα συστήματα ηλεκτρονικής συνταγής, οι κλινικοί γιατροί μπορούν να ξαναγεμίσουν αυτόματα εκατοντάδες χιλιάδες RX ταυτόχρονα, αφήνοντας περισσότερο χρόνο στα χέρια των κλινικών για να τα ελέγξουν. Αυτό μπορεί να ελαχιστοποιήσει το ποσοστό σφάλματος συνταγογράφησης, να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και να μειώσει τα ποσοστά ραντεβού χωρίς εμφάνιση για τη συγκεκριμένη εγκατάσταση υγειονομικής περίθαλψης.

Η τεχνολογία βελτιώνει ταχέως τα αποτελέσματα των ασθενών στον τομέα της φαρμακευτικής. Ένα σύστημα ηλεκτρονικής συνταγής μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε μια υπηρεσία μεταγραφής εντός της υγειονομικής περίθαλψης. Κάτι τέτοιο δεν θα φροντίζει μόνο για την τεκμηρίωση της εγκατάστασης, αλλά θα φροντίζει επίσης για τις απαιτήσεις συμμόρφωσης ταυτόχρονα. Με τέτοιο τρόπο, οι κλινικοί γιατροί μπορούν εύκολα να απελευθερωθούν από όλες τις εργασίες που σχετίζονται με την καταχώριση δεδομένων και επιπλέον έγγραφα και να επικεντρωθούν σε εργασίες που σχετίζονται άμεσα με την ενίσχυση της παροχής φροντίδας.

Εξοικονόμηση κόστους

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσίευσε πρόσφατα η Surescripts, το ePrescribing σχετίζεται με αύξηση της εξοικονόμησης κόστους της υγειονομικής περίθαλψης μεταξύ 140 έως 240 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία για μια περίοδο των επόμενων δέκα έως δεκαπέντε ετών.

Οι γιατροί στη μελέτη που χρησιμοποίησαν την τεχνολογία ePrescribing έγραψαν οπουδήποτε περίπου το 40% των συνταγών τους ηλεκτρονικά. Αυτό οδήγησε σε αύξηση κατά 10% της συμμόρφωσης με τα φάρμακα πρώτης συμπλήρωσης ασθενών, η οποία μεταφράζεται άμεσα σε μειωμένες επανεισδοχές και λιγότερες επισκέψεις σε γιατρό. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την αναλογία 60/40 συνταγών χαρτιού προς ηλεκτρονικό, η μελέτη έδειξε ότι τα ποσοστά παράδοσης συνταγών αυξάνονται οπουδήποτε περίπου στο 81,8% και κοντά στο 76,5% παραλαμβάνονται από τους ασθενείς.

Αυτό είναι πραγματικά αναζωογονητικό για τις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης που θέλουν να μειώσουν τα ποσοστά επανεισδοχής, δεδομένου ότι πολλές συνταγές δεν φτάνουν καν σε ένα φαρμακείο. Ο επικεφαλής ερευνητής Surescripts Seth Joseph λέει ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να είναι τόσο υψηλός από 22% έως 28%, με βάση μια μελέτη Journal of General Internal Medicine.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here